Leldi Ceriņu sadusmo cilvēku rīcība ārkārtējās situācijas laikā

Viktorija Gabrjuna 17.marts 2020, 9:30
 
Rūta Kalmuka/F64
TV personība Lelde Ceriņa sociālajos tīklos dalījusies pārdomās par ikdienu Latvijā, laikā, kad izplatās koronavīruss un valstī noteikta ārkārtējā situācija.

Lelde uzskata, ka cilvēkiem jābūt atbildīgiem ne tikai par to, kur viņa dodas, bet arī par to, ko viņi saka un dara.

"Tā vietā, lai uzskaitītu, cik tualetes papīra ruļļu ir jums rindā priekšā stāvošajam, labāk atcerieties pateikt paldies pārdevējai, kurai tāpat vien neviens nav piešķīris brīvdienu un kura riskējot ar savu veselību, turpina apkalpot simtus.

Tā vietā, lai fotogrāfētu cilvēkus ar pārpildītiem iepirkuma maisiņiem, uztraucieties par tiem, kuri bezatbildīgi turpina apmeklēt veikalus katru otro dienu. Lielveikalu pilnie stāvlaukumi rada iespaidu, ka valstī ir dezinformācija un sabiedrība nav lietas kursā par ārkārtas stāvokli. Tā vietā, lai ķertos kaklā katram, kurš jūsuprāt pauž nepatiesu viedokli par covid_19 vai dalās ar ironiskām memēm, iekopējiet viņa postā SPKC vai MK mājaslapu linkus. Jūs nevarat pāraudzināt visus, bet piedāvāt alternatīvu redzējumu gan. Tā vietā, lai sētu apkārt paniku - paklusējam. Kritizēšana situāciju neuzlabo. Esiet atbildīgi ne tikai par to, kur dodaties, bet arī par to, ko sakiet. Un iespēju robežās atceramies atbalstīt vietējos uzņēmējus!" raksta Ceriņa.

View this post on Instagram

A post shared by Lelde Ceriņa (@leldecerina) on

Jāpiebilst, ka iepriekš arī citas Latvijā pazīstamas personas ir izteikušās par koronavīrusa izplatību Latvijā.

Piemēram, pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī bloga "Viens+viens" autore un Radio 5 personības un dīdžeja Toma Grēviņa sieva Laura Grēviņa soctīklos izteikusi aicinājumu līdzcilvēkiem.

Viņa aicināja cilvēkus izmantot šo laiku, lai beidzot izdarīt to, par ko vienmēr esam sūdzējušies, ka “nav laika”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:30

Jaunākās diskusijas