VIDEO: Koronavīrusa dēļ TV3 žurnāliste netiek mājās uz Latviju

Viktorija Gabrjuna 17.marts 2020, 15:09
 
Ekrānšāviņš no video
Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” ieviesto ierobežojumu dēļ daudzi Latvijas iedzīvotāji šobrīd ir palikuši ārzemēs, tostarp arī TV3 raidījuma “900 sekundes” reportiere Natālija Valdniece, kura pašlaik atrodas Indonēzijā, raksta "skaties.lv".
No Rīgas viņas aizlidoja brīdī, kad Latvijā vēl nekas neliecināja par tik krasu situācijas saasināšanos.

Taču tagad daudzas robežas un lidostas slēgtas. Iepriekš nopirktās atpakaļceļa biļetes ar izlidošanu 24. martā aviokompānija anulēja, jo nespēj nodrošināt pasažieru nogādāšanu mājās.

Par trīs 3000 eiro 40 stundu garu lidojumu caur trim lidostām ar iespēju vienā no tām iestrēgt Natālija un vēl astoņi viņas tūristu grupas biedri neriskējuši pirkt.

“Tagad mums tiešām nav informācijas, kad tiksim mājās. Tas ir galvenais jautājums, tāpēc noskaņojums ir duāls. No vienas puses, tiešām atvaļinājums var turpināties, un, kā jūs redzat, te tiešam ir silts, +30 grādu. Bet nu galvenais jautājums tomēr paliek atklāts, kad mēs tiksim uz māju. Un tas iztrauc katru no mums, no deviņiem cilvēkiem, kas šeit atrodas, un noskaņojums ir trauksmains,” stāsta Valdniece.

Japiebilst, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (“Jaunā Vienotība”) aicinājis Latvijas valstspiederīgos, kuri patlaban atrodas Āfrikā vai Āzijā, pulcēties Stambulā, Turcijā. Ministrs pieļauj, ka viņi uz mājām varētu tikt atgādāti ar vienu lidojumu no Stambulas. Lidojums notiks pēc vairākām dienām, kad būs apkopoti visi dati. Natālija Valdniece un citi tūristi apsvērs šo domu, jo pārlidojumi uz Stambulu ir jāveic ar trim lidmašīnām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:01

Jaunākās diskusijas