Vairākas viesnīcas atver durvis tautiešiem, kuri vēlas pašizolēties pēc atgriešanās Latvijā

Viktorija Gabrjuna 17.marts 2020, 10:42
 
Hotel Roma (facebook.com)
Uzņēmējas Lindas Mūrnieces vadītā viesnīca "Hotel Roma" ir atvērusi durvis cilvēkiem, kuri vēlas pašizolēties pēc atgriešanās Latvijā. Arī brīvdienu mājas "Mazais Līvkalns" aicina piedāvāt mītnes vietas tiem, kam nepieciešama karantīna.
"Mēs esam atvēruši durvis klientiem, kuri vēlas pašizolēties par cenu, ko viņi paši nosauks. Manējie instruēti, kas jādara, bet ja baidīsies, es pati visu izdarīšu. Dzīvoju tur tagad uz vietas," sociālajos tīklos pauda Mūrniece.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji nekavējoties reaģēja uz šādu Mūrnieces rīcību, izsakot viesnīcas vadītājai patiecības un cieņpilnus vārdus.

Savukārt brīvdienu mājas "Mazais Līvkalns" aicina viesu namu īpašniekus Siguldā piedāvāt mītnes vietas tiem, kam nepieciešama karantīna ārkārtas situācijas laikā. Būtiski, lai šajās viesu mājās vai apartamentos viesiem būtu iespēja ikdienā norobežoties no saskarsmes ar citiem viesiem.

"Mazais Līvkalns" pārstāve Laine Žeglova informē, ka paši patlaban var piedāvāt tikai vienu atsevišķu brīvdienu māju, kurā "sevi paslēpt un no vīrusa paslēpties". "Jāatzīst, ka mūsu iespējas ir ļoti ierobežotas, bet mēs zinām, ka Siguldā ir vēl viesu mājas, kurās ir iespējas ikdienā sevi norobežot no saskarsmes ar citiem viesiem. "Prieka pietura", "Villa Vanilla" - ir tikai dažas no iespējām," teica Žeglova.

Arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis izteicies, ka, ņemot vērā nepieciešamību pašizolēties saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu, viens no risinājumiem varētu būt viesnīcu numuriņu piedāvāšana tiem, kuri šajās dienās atgriežas no ārvalstīm.

Viņš piebilda, ka šī iniciatīva nav viesnīcu "izmisuma sauciens", lai glābtu biznesu, bet gan reāls risinājums. "Mēs nevaram zināt, cik no plānotajiem iebraucējiem būs iespēja atrasties mājās," sacīja Pinnis.

Kā ziņots, visiem, kuri atgriežas no ārvalstīm, ir nepieciešams ievērot obligātu 14 dienu karantīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas