Linda Mūrniece pastāsta par cēlu viesnīcas klienta rīcību

Rita Lazda 17.marts 2020, 20:20
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Bijusī iekšlietu ministre un šī brīža "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece mikroblogošanas vietnē twitter savus sekotājus informējusi par kāda klienta rīcību.
"Uz viesnīcu piezvanīja klients rezervēt numuriņu. Pats nepalikšot, gribot mūs atbalstīt, lai nebankrotējam. Kurš teica, ka mēs neesam viena lieliska tauta?" jautā Linda Mūrniece.

Nav noslēpums, ka koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ jo īpaši cietusi tūrisma nozare, kurā vērojams pamatīgs klientu kritums. Lai palīdzētu tautiešiem, kuriem jāievēro 14 dienu karantīna, L.Mūrniece piedāvā tiem palikt jau iepriekš minētajā viesnīcā.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 visvairāk skartajām nozarēm valsts nepieciešamības gadījumā maksās darbinieku atalgojumu 75% apmērā, nosakot maksimālos izmaksas griestus 700 eiro, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Reirs norādīja, ka Finanšu ministrija (FM) izskatīšanai ceturtdien valdības ārkārtas sēdē virzīs priekšlikumu par atbalstu uzņēmumiem krīzes radītas dīkstāves gadījumā, proti, Covid-19 visvairāk skartajās nozarēs strādājošo uzņēmumu darbiniekiem valsts maksās 75% no strādājošā darba algas, nosakot izmaksātās summa griestus 700 eiro apmērā.

Nozares, kurām varētu tikt sniegts šāds atbalsts, tiks izstrādās FM sadarbojoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, tomēr jau tagad ir zināms, ka valdība šo ceturtdien varētu lemt par šāda veida palīdzības sniegšanu viesmīlības nozares uzņēmumiem, tostarp viesnīcām un restorāniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:14

Jaunākās diskusijas