Mediķi vairāk nekā 20 stundas smagos darba apstākļos apkalpo repatriācijas reisus

Baiba Puriņa 17.marts 2020, 13:13
 
Oksana Džadana/F64
Pirmdien Latvijā ar repatriācijas reisiem atgriezās vairāk nekā 1500 cilvēku, kurus lidostā apskatīja un konsultēja mediķi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības vadītāja Liene Cipule soctīklos atklāj mediķu darba apstākļus.

Cipule atklāj, ka 10 Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki vairāk nekā 20 stundas strādā lidostā "Rīga", lai pārbaudītu repatriācijas reisu pasažierus.

"Bija domāts, ka darbu beigs pusnaktī līdz ar robežas slēgšanu. Nesen saņēmām ziņu, ka jau šonakt būs divi repatriācijas reisi, kas nozīmētu vairāk kā 20 h smagos darba apstākļos. Visi piekrita palikt. Lepojos!" sociālajā vietnē Twitter raksta Cipule.

Komentāros cilvēki ne tikai velta atzinīgus vārdus mediķu darbam, bet arī akcentē mediķu trūkuma problēmu valstī. "Jau ilgi pirms COVID-19. Prieks, ka šodien apmācījām 20 brīvprātīgos - medicīnas universitāšu studentus, kas jau rīt strādās kādā no nu jau daudzajiem COVID-19 "ķeršanas" posteņiem - trijās teltīs, lidostā vai brigādēs," komentē Cipule.

Jau vēstīts, ka lidosta sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu piedāvā iespēju veikt veselības pārbaudes ar repatriācijas reisiem ielidojošiem pasažieriem un informē ceļotājus par nepieciešamību ievērot obligātu 14 dienu karantīnu. Mediķu punkti lidostā strādā atbilstoši šo reisu grafikiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:45

Jaunākās diskusijas