Bērnudārzā Liepājā pieķerti vecāki, kuri nevēlējušies atklāt, ka kopā ar bērnu bijuši ārzemēs

Rita Lazda 17.marts 2020, 19:20
 
EPA/SCANPIX/LETA
Lai gan no šīs nedēļas ir strikti noteikts, ka vecākiem pirms bērna vešanas uz bērnudārzu ir strikti jāapliecina, ka ģimene nav bijusi ārvalstu ceļojumā, izskan ziņas, ka ir daži, kuri mēģina šos noteikumus pārkāpt.
Kā vēsta portāls "liepājniekiem.lv", tad kādā bērnudārzā Liepājā audzinātājas atklājušas, ka kāda ģimene bijusi ārpus Latvijas, taču bērns vests uz bērnudārzu. Tiesa, pamatojoties uz likumdošanu, atvase bērnudārzā nav ielaista.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šodien ir saņēmis informāciju saslimšanu ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Piņķu bērnudārzā "Saimīte".

Bērns, kad parādījās saslimšanas simptomi, bērnudārzu neapmeklēja. Tiek noteiktas tuvās kontaktpersonas ar kurām sazināsies SPKC epidemiologi un sniegs rekomendācijas turpmākai rīcībai.

Arī bērnudārza vadītāja Inga Erdmane-Hermane aģentūrai LETA skaidroja, ka bērns pēdējo reizi bijis dārziņā 12.martā un kā zināms no 13.marta, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi bija jāiesniedz vecāku apliecinājums.

Tāpat viņai nav zināms kā bērns saslimis, vai kurā valstī bijis. Erdmane-Hermane tik šodien no SPKC to uzzinājusi un ar šodienu dārziņā jau noteikta karantīna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas