Ziņo par Latvijas iedzīvotāju bezatbildību ārkārtējās situācijas laikā

Viktorija Gabrjuna 17.marts 2020, 10:32
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Kāda sociālā tīkla Facebook lietotāja vērš uzmanību tam, cik bezatbildīgi rīkojas Latvijas iedzīvotāji laikā, kad katram ir jāiesaistās tajā, lai ierobežotu koronavīrusa izpaltību valstī.

Viņa raksta, ka cilvēki, kuriem, pēc noteikumiem, būtu jāievēro 14 dienu karantīna, nāk uz darbu.

"Saņēmu ziņu no draudzenes, ka viņas darba vietā vairāki cilvēki, kuriem ir tiešs kontakts ar tuviniekiem, kuri atlidojuši no Covid-19 diezgan plaši skartām valstīm, bet darbinieki atsakas no 14 dienu karantīnas kopā ar šiem tuviniekiem un pasmīkņājot apmeklē darbu.

Esiet taču prātīgi! Katram jābūt atbildīgam! Šobrīd Jūsu lēmums iet uz darbu, cilvēkos, utml.,ja būtu jābūt pašizolācijā, ir sava veida noziegums pret apkārtējiem!

Jā, varbūt šis vīruss tāda pati gripa vien ir, bet vai mums to vajag pārbaudīt?! Domāju, ka nē! Ja vīruss kļūs nekontrolējams, piemēram, kā Itālijā, būs par vēlu un atliks ieplest acis redzot mirstības procentu. Arī Igauņiem ar inficēto skaitu neiet gludi.

Man ir 3 bērni, vīrs, mamma, tētis, māsa un brāļi ar savām ģimenēm un man pat negribas pieļaut domu,ka kāds saslimst pat, ja vieglā formā! Visiem ir kāds mīļais, kuru gribas pasargāt!

Tāpēc, ja ir nepieciešams ievērot noteikto 14 dienu pašizolāciju, lūdzu, nesmīkņājiet, bet dariet to! Izjūtat atbildību ne tikai pret sevi, bet arī attiecībā uz visiem mums!" teikts ierakstā.

Tikmēr komentāros uzsvērts, ka šādos līdzīgos gadījumos (kad cilvēks neievēro karantīnas pasākumus) iespējams zvanīt policijai pa tālruni 110.

Kā iepriekš tika vēstīts, Facebook iedzīvotāji aicina līdzcilvēkus būt atbildīgiem un palikt mājās, izvēršot akciju "Izplati atbildības vīrusu".

"Esi drosmīgs, uzliec atbildības kroni un #paliecmajas! Uzdāvini dzīvību. Nedodies ceļojumā, ja vari to atlikt! #paliecmajas, ja esi slims! Ievēro 14 dienu karantīnu, ja esi apmeklējis kādu no valstīm, kurā ir augsts inficēto skaits!" ttika teikts aicinājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas