Enerģijas dzērienu lietošana studentu noved līdz reanimācijai

tautaruna.lv 23.aprīlis 2021, 7:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Lielbritānijā kādam studentam apstājusies sirds pēc tam, kad divus gadus viņš bija lietojis četras enerģijas dzēriena skārdenes dienā, raksta medicīnas žurnāls "BMJ Case Reports".

21 gadu vecais brits, kura vārds netiek norādīts, divus gadus katru dienu dzēra četras puslitra bundžas enerģijas dzēriena, katrā no tām bija 160 miligrami kofeīna. Pēdējo četru mēnešu laikā viņš saskārās ar smagām veselības problēmām - sāka aizrīties, zaudēt svaru un rezultātā nonāca slimnīcā.

Students slimnīcas gultā pavadīja 58 dienas, daļu no kurām - reanimācijā. Medicīniskās pārbaudēs atklāts, ka pacientam ir nieru mazspēja. Ārsti apsvēra donora orgānu transplantācijas iespēju.

Nieru mazspēja ir izraisījusi citas veselības problēmas, tostarp sirdsdarbības apstāšanos. Visticamākais veselības problēmu cēlonis ir "kardiotoksicitāte, ko var izraisīt enerģijas dzēriens".

Pirms enerģijas dzērienu lietošanas studentam nebija veselības problēmu.

Students izteicās, ka viņš vairākas reizes mēģināja atmest enerģijas dzēriena lietošanu, taču katru reizi, mēģinot atteikties no sliktā ieraduma, viņš saskāries ar sāpēm. Ņemot vērā atkarību no enerģijas dzērieniem, students cieta no migrēnas, trīcēm un sirdsklauves, kas negatīvi ietekmēja spēju koncentrēties ikdienas uzdevumiem un mācībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas