Sinoptiķis: Siltums atgriezīsies maija sākumā

Portāls nra.lv 23.aprīlis 2021, 15:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Lai gan šī nedēļa iesākās ar ļoti siltu laiku, kas iedzīvotājus priecēja vairāku dienu garumā, nedēļas beigās Latvijā ieplūdīs atkal aukstāks laiks, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda Martins Bergšteins.

Kā norāda sinoptiķis, jaunākās skaitlisko modeļu prognozes diemžēl ir neiepriecinošas.

"Šīs nedēļas beigās Latvijā un daudzviet citviet Ziemeļeiropā ieplūdīs krietni aukstāks laiks. Dienās temperatūra vairs nesasniegs pat pilnus +10 grādus. Naktīs visā Latvijā sals. Siltums atgriezīsies maija sākumā," atklāj meteorologs.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā laika apstākļus nosaka ciklonu darbība, līdz ar to laiks kļuvis mākoņaināks, vēsāks un biežāk būs jārēķinās ar nokrišņiem.

Ceturtdien no dienvidiem Latvijai pietuvojās plašāka nokrišņu zona, kas daudzviet atnesa lietu, arī piektdien teritorijas lielākajā daļā līs. Naktīs gaisa temperatūra būs 0…+5 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par +5…+13 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, nākamās nedēļas brīvdienās gaidāms lielākoties mākoņains laiks, daudzviet līs, naktīs, temperatūrai pazeminoties zem nulles, dažviet iespējams arī slapjš sniegs. Dienās temperatūra nepārsniegs +10 grādus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:22

Jaunākās diskusijas