VIDEO: Sirmgalve Gulbenē parāda, cik briesmīgos apstākļos dzīvo

tautaruna.lv 23.aprīlis 2021, 9:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Gulbeniete Aina sūdzas par regulāru ūdens uzkrāšanos viņas privātmājas pagalmā un pagrabā. Viņas īpašums applūst jau gadiem ilgi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sirmgalves Ainas namam Gulbenē šogad aprit 100 gadu. Māja godam uzpasēta, Aina cer, ka stāvēs vēl ilgi. Tomēr jau vairākus gadus saimnieci satrauc regulāra pagalma applūšana, kas, pēc Ainas domām, var kaitēt nama pamatiem. Uzrādot fotofiksācijas, viņa apliecina, ka pēc lietavām pagalms, sakņudārzs slīkst ūdenī. Liels ūdens daudzums sakrājies arī pie mājas esošajā pagrabā. Aina saka, ka pēdējoreiz savā pagrabā bijusi pirms diviem gadiem, jo tad tas bija sauss. Labprāt tur uzglabātu dārza veltes, bet ilgstoši applūdušais pagrabs ir nelietojams.

"Pēc lietavām nevaram zāli nopļaut, jo te ir ūdens. Laiva noderētu, bet nav. Gumijas laiva dēlam bija, bet vairs nav. Te visur “stāv” ūdens, Vasarā, kad nelīst, viss izžūst. Ūdens “stāv” līdz pat tai vietai [norāda uz mājas sienu], krūmi ūdenī. Pagrabā biju pirms diviem gadiem. Koka stenderes jau sapuvušas, jo pagrabs mirkst ūdenī. Būdams vecs cilvēks, gribētu tur uzglabāt kādu kartupelīti, bet nevaru, jo viss noslīkst!" stāsta Aina.

Ainas kundzes mājas pagalmā vietām ielikti dēļi, lai pa tiem laipotu, kad zeme noslīkst. Agrāk ūdeni no pagalma līdz pašvaldības notekgrāvim Raiņa ielas malā veiksmīgi novadīja pašu pagalmā ierīkotā novadsistēma, bet nu jau vairākus gadus pašvaldības notekgrāvis vairs nepilda funkciju, kā nākas, sūrojas Aina. Pēc sievietes sacītā, ūdens no tā neaiztekot prom, grāvis pārplūstot, ūdens smeļoties atpakaļ viņas īpašumā.

Aina norāda, ka vaina esot pašā grāvī, kas Raiņa ielas pārbūves ietvaros pirms vairākiem gadiem esot padziļināts pie viņas īpašuma. Pie kaimiņu īpašuma ierīkota caurule, pa kuru ūdenim būtu jāaizplūst tālāk, tomēr šī caurule, kā norāda Aina, ir pārāk augstu, ūdens slīpumā nespēj plūst prom pret kalnu.

Gulbenes novada pašvaldībā norāda, ka pašvaldība ir informēta par problēmām Ainas īpašumā. Pašvaldības pārstāve Gunta Kalmane informē, ka pirms gada pašvaldības notekgrāvis ielas malā un caurteka iztīrīta. Kalmane gan pieļauj, ka problēmas sagādājot nevis notekgrāvis, bet gan fakts, ka Gulbene atrodas purvainā apkaimē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas