Perevoščikovs sašutis par dezinformāciju: Maskas ir efektīvas, nekaitīgas un patiešām darbojas

Baiba Puriņa 9.decembris 2020, 12:30
 
F64
Latvijas Ministru kabineta profilā "Valdības māja" kanālā Youtube ievietotā video epidemiologs Jurijs Perevoščikovs skaidro, kas jāievēro, lai mazinātu Covid-19 izplatību.

Perevoščikovs uzsver, ka sabiedrībā ir mainījusies attieksme pret profilakses pasākumiem - cilvēki arvien mazāk ievēro drošības pasākumus, ka ļauj vīrusam vieglāk izplatīties.

Perevoščikovs uzsver, ka zinātnieki pētījumos apstiprina, ka "maskas ir efektīvas, nekaitīgas un patiešām darbojas".

"Tagad zinātniskajā pasaulē nav nekādu strīdu par to. Maskas dod savu pienesumu šīs slimības apkarošanā. Visi pasākumi ir svarīgi kombinācijā. Distancēšanās ir primāra, jo maskas nevar aizvietot distancēšanos. Tikai tad, kad distancēšanās nav iespējama un ir liels cilvēku skaits vienā telpā, tad maskas patiešām dod ieguldījumu vīrusa apkarošanā, " uzsver epidemiologs.

Viņš piemin arī Kanādā veiktu pētījumu, kas pierādīja, ka teritorijā, kur maskas bija lietotas pirmā viļņa gadījumā, saslimstība samazinājās par 25 %, salīdzinot ar teritorijām, kur maskas nebija lietotas. Tāpat pētījumi pierāda, ka maskas līdz pat septiņām reizēm samazina izelpoto infekciozo daļiņu apjomu.

Viņš uzsver, ka tieši cilvēku spēkos ir panākt, lai vīruss būtu kontrolējams. Perevoščikovs norāda, ka šobrīd ir daudz dezinformācijas par maskām un piesardzības pasākumiem, jo jau tagad ir parādījies jauns vārds - infodēmija, kad nepārtrauktā informācijas plūsmā cilvēki vairs neatšķir, "kur ir dezinformācija, kur viltus ziņas un, kur ir patiesa informācija". Tas ir bīstamāk par pašu Covid,.

Jau vēstīts, ka visās publiskajās vietās un darba vietās obligāti jānēsā sejas maskas.

Tāpat no 3. decembra visā Latvijā ikvienam ikdienas gaitās būs jāievēro "2+2" princips, proti, jāievēro divu metru distance un tikšanās jāierobežo līdz diviem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6.novembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:02

Jaunākās diskusijas