VIDEO: Latvijas iedzīvotāja atklāti nodarbojas ar kontrabandu

tautaruna.lv 9.decembris 2020, 7:00
 
F64
Sociālā tīkla “Facebook” sludinājumu vietnē persona bezbailīgi piedāvā Latvijas iedzīvotājiem iegādāties kontrabandas tabakas izstrādājumus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Sociālā tīkla “Facebook” virtuālajā sludinājumu vietnē “Reklāma un sludinājumi Latvijā” kāda lietotāja vārdā Kristīne ievietojusi vairākus sludinājumus, kuros piedāvā iegādāties tabakas izstrādājumus - dažādu marku cigaretes un popularitāti guvušo karsējamo “Heet” tabaku - ar Ukrainas akcīzes markām.

Daudzi lietotāji brīdina tirgoni, ka šāda preču tirdzniecība ir nelikumīga un ka rūpals var rezultēties nepatikšanās. Daudzus gan nemulsina kontrabandas preču tirgošana, tās pat labprāt iegādātos, par ko liecina taujāšana par cenām komentāru sadaļā. Tirgone aicina interesentus rakstīt privātas ziņas, lai uzzinātu ko vairāk par sortimentu un cenām. Dažs sociālā tīkla lietotājs komentāru sadaļā atzīmējis arī Valsts policiju (VP), domājot, ka likumsargus arī varētu darīt bažīgus šāds rūpals.

“Bez Tabu” žurnālists, uzdodoties par nelegālo preču tīkotāju, uzsāka saraksti ar tirgoni. Viņa stāstīja, ka preces piegādā no Ukrainas triju dienu laikā, jānorēķinās par preci pirms tās izsūtīšanas. Žurnālistu viņa informēja, ka seši bloki cigarešu, par kuriem izrādīja interesi, maksā 156 eiro.

Taujāta, vai nebaidās iekulties nepatikšanās, piemēram, ar muitas darbiniekiem un sagādāt nepatikšanas klientam, Kristīne apgalvoja, ka, ja pasūta “līdz 10 blokiem, problēmu nebūs 100%”. Tāpat tirgone stāstīja, ka kontrabandas prece tikšot sūtīta, izmantojot lielas kurjerpasta firmas pakalpojumu, turklāt uzsvēra, ka “ir kontrakts ar šo firmu, šādi jau pusgadu sūtu.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas