Privāts lidojums uz valsts rēķina? Soctīklos sašutumu izsauc "airBaltic" reiss ar vienu pasažieri

Lelde Veinberga 9.decembris 2020, 17:31
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Sociālajos tīklos diskusijas izpelnījusies kāda vīrieša publicēta bilde, kurā viņš redzams kā vienīgais pasažieris "airBaltic" lidmašīnā. Lai arī pats pasažieris priecīgs, ka par spīti pandēmijai spēj darba dēļ nonākt nepieciešamajā galamērķī, soctīklos radušās diskusijas par šāda lidojuma lietderīgumu laikā, kad daudziem nepieciešams savilkt jostas.

"Liels paldies "airBaltic" par ikdienas reisu nodrošinājumu tiem, kam jāveic regulāri darba pienākumi ārpus Latvijas robežām," pateicīgs Mārcis, kurš publicējis foto, kurā redzams kā vienīgais pasažieris lidmašīnā.

Ievietot ierakstu pamanījis producents un pasākumu rīkotājs Juris Millers pauž neizpratni par šāda reisa lietderīgumu un valsts naudas tērēšanu: "Valsts sniedza fenomenālu atbalstu "airBaltic", lai tā varētu lidot. Pat bez pasažieriem. Varbūt valsts tikpat dāsni var palīdzēt aktieriem un mūziķiem, pilnībā finansējot koncertus un izrādes bez skatītājiem, lai mākslinieki nezaudē profesionālās iemaņas?"

"Un kurš negribētu privātu lidmašīnu? Uz valsts rēķina... Vienīgi - viena reisa izmaksas droši vien izglābtu kādu mazo restorāniņu vai amatnieku... Jā, un kādam laikam kompensētu mūziķiem koncertu trūkumu," komentē viesnīcas "Hotel ROMA" vadītāja Linda Mūrniece-Freiberga.

Tikmēr uzņēmējs Normunds Bergs norāda, ka, iespējams, lai gan pasažieru nav, lidmašīnas arī pārvadā kravu: "Un visās tajās lidmašīnās kravas nodalījumi gan ir piekrauti ar precēm. Ja nelidos, Latvijā apstāsies ražošana. Par e-veikalu piegādēm nemaz nerunāju."

Jau vēstīts, ka valdība "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīja 250 miljonus eiro, līdzdalību uzņēmumā palielinot līdz 91%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas