Par svētku dekoru izvietošanu, policija draud ar 10 000 mārciņu sodu

Anete Ošleja 9.decembris 2020, 19:00
 
Anne Marie Beckett / SWNS/Scanpix
Anglijas iedzīvotājs Trevors Peins izgreznoja savu māju ar iespaidīgām Ziemassvētku dekorācijām. Viņa mērķis dekorējot māju bija pavisam cēls. Šādā veidā viņš vēlējās palīdzēt organizācijai, kura vāc ziedojumus, lai savāktu naudu garīgās veselības labdarības akcijai. 

Lai arī viņa mērķis bija ļoti cēls, tomēr policija nebija ar to apmierināta, vēsta medijs Daily Star.

Policija draudēja viņam uzlikt 10 000 mārciņu sodu par valstī ieviesto Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu. Lai arī Anglijā nav aizliegts dekorēt mājas Ziemassvētku noskaņās, tomēr viņa dekorācija piesaistīja pārāk lielu sabiedrības uzmanību.

Interesentu un apmeklētāju loks bija ļoti iespaidīgs, kas devās apskatīt izgreznoto māju. Policiju izsauca kāds tuvumā dzīvojošs cilvēks, kas bija satraukts par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu. "Mēs ieradāmies, jo iedzīvotāji pauda bažas par pulcēšanās drošību," atzina policists. Šajā apgabalā, kurā dzīvo Trevors ir izsludināti augsta riska Covid-19 ierobežojumi.

Anne Marie Beckett / SWNS/Scanpix

Policisti Trevoram lika izslēgt visas svētku lampiņas vai arī, ja tas netiks darīts, tad viņš saņems sodu par Covid-19 noteikumu pārkāpšanu.

"Policija teica, ja es viņiem neklausīšu, tad man draud 10 000 mārciņu liels sods."

Trevors atzina, ka iepriekš bija saņēmis atļauju no domes, par šādu aktivitāti. Viņš vienojās, ka tiks ieviests vienvirziena kustības plāns, izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi un viņš bloķēs piebraucamo ceļu, taču nākamajā dienā pēc gaismiņu iedegšana ieradā spolicija un lika tās izslēgt.

Trevors Peins jau vairākus gadus Ziemassvētku laikā dekorē māju, lai vāktu ziedojumus labdarības akcijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:30

Jaunākās diskusijas