Rīgā uzdarbojies viltus sabiedriskā transporta kontrolieris

tautaruna.lv 9.decembris 2020, 18:31
 
Kaspars Krafts/F64
Kādam pusaudzim būs jāstājas tiesas priekšā par lēmumu savdabīgā veidā “pajokot”, uzdodoties par “Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta biļešu kontrolieri, vēsta “Degpunktā”.

Tikai dažas minūtes pirms ikvakara “Degpunktā” galvaspilsētas policisti saņēmuši izsaukumu uz Iļģuciemu, kur pasažieri sabiedriskajā transportā aizturējuši kādu jaunekli, kurš uzdevies par “Rīgas satiksmes” kontrolieri. “Notikuma vietā tika sastapti trīs pasažieri, un šis te jaunais vīrietis, kuram blakus uz zemes mētājās diezgan līdzīga “Rīgas satiksmes” kontroles darbinieka apliecība,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Aculiecinieki jaunieti vairākas reizes redzējuši, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Pats jaunais vīrietis ar viltus apliecību apgalvojis, ka neesot nekāds krāpnieks, un lūdzies ļaut viņam visu paskaidrot.

Viens no policijas inspektoriem turpinājis sarunu ar lieciniekiem, savukārt otrs inspektors kopā ar acīmredzami satraukto aizturēto devies ārā.

“Es saprotu, ka esmu vainīgs, bet es nevienu neesmu piemānījis. Neko neesmu… Es vienkārši gribēju, kā lai to pasaka… Gribēju vienkārši izjokot cilvēkus. Tikai iekāpt iekšā, nopīkstināt savu talonu un lai cilvēki parāda… Es paņemšu,” stāstīja viņš.

Lai arī pats jauneklis apgalvoja, ka viņa nodomi bijuši pavisam nevainīgi, acīmredzot viņš tomēr skaidri apzinājās, kādās nepatikšanās iekūlies. Tāpēc sākotnēji stāvējis it kā nekas nebūtu noticis, pēkšņi sāka skriet, līdz policisti bija spiesti viņu apturēt.

“Vairāk par diviem metriem viņam neizdevās noskriet, jo darbinieki viņu mirklī noķēra. Šajā gadījumā, ņemot vērā pārkāpumu, jaunais puisis nogādāts Valsts policijā un noskaidrots, ka viņam ir tikai 16 gadu,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas