Miris mācītājs Aizkrauklē

Viktorija Gabrjuna 9.decembris 2020, 12:56
 
Kaspars Krafts/F64
Otrdien mūžībā devās mācītājs Valdis Baltruks, vēstīts Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) mājaslapā.
"Mācītājs Valdis Baltruks daudziem desmitiem cilvēku bija mīļš ģimenes draugs. Viņš paliks mīļā piemiņā ar savu neizsmeļamo dzīves enerģiju, ar patiesu vēlmi iesaistīties, palīdzēt, paliks piemiņā ar humoru, paliks piemiņā kā mācītājs.


Mācītājs Valdis nepagurstoši palīdzēja daudziem un it īpaši, kā mēs sakām - dzīves pabērniem. Uz viņa izveidoto Cietuma kalpošanas apvienību varēja atnākt jebkurš bijušais ieslodzītais vai jebkurš, lai izrunātu savas bēdas, parunātu par dzīvi, uzjautātu padomu un kaut reizi dienā, dažs, iespējams, pat reizi nedēļā vai pat mēnesī, kārtīgi paēstu. Valdis par viņiem rūpējās, viņš teica: “Mūsu uzdevums ir domāt par ieslodzītā dvēseli,"" teikts mājaslapā.

Lai gan mācītāja nāves iemesls netiek atklāts, informācija, kas atrodama sociālajā tīklā Facebook liecina, ka Baltruks varētu būt miris Covid-19 dēļ.

Proti, neilgi pirms Baltruka nāves beļģu mācītājs Bastins Jozefs aicināja aizlūgt par Baltruku, un atklāja, ka viņš Covid-19 komplikāciju dēļ ir reanimācijā.

“Mācītājs Valdis Baltruks joprojām atrodas reanimācijā. Kungs, apžēlojies par savu kalpu un dziedini viņu no Covid-19," rakstīja Bastins Jozefs.

Valdis Baltruks bija mācītājs, cietuma kapelāns, Luterāņu baznīcas cietuma kalpošanas apvienības valdes priekšsēdētājs. Viens no tiem garīdzniekiem, kurš glābj ne tikai dvēseles, bet arī grēcīgo miesu. Turklāt dara to ar apbrīnas vērtu uzņēmību un šķietami nekad neizsīkstošu enerģiju. Savulaik nodibinājis Cietumu kalpošanas apvienību. Vietu, kur var atnākt jebkurš bijušais ieslodzītais vai vispār jebkurš, lai izsūdzētu savas bēdas, parunātu par dzīvi, uzprasītu padomu un kaut reizi dienā, dažs, iespējams, pat vienreiz nedēļā vai pat mēnesī, kārtīgi paēstu un dabūtu arī šādus tādus pārtikas produktus līdzi uz mājām, ja vien šiem cilvēkiem vispār ir mājas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:30

Jaunākās diskusijas