Kā pēc Covid-19 potes jūtas pirmā vakcinētā sieviete Anglijā?

Anete Ošleja 9.decembris 2020, 10:15
 
Reuters/Scanpix
Lielbritānija otrdien sāka vakcinēt iedzīvotājus pret Covid-19. Šī ir pirmā valsts pasaulē, kas sākusi izmantot "Pfizer" radīto vakcīnu. Pirmo vakcīnu Anglijā saņēma 90 gadus vecā Mārgareta Kīnana.

Pēc vakcīnas saņemšanas Mārgareta atzina, ka jūtās ļoti priviliģēta, jo pirmā saņēmusi Covid-19 vakcīnu. Viņai drīzumā tuvojas dzimšanas diena un kā minēja medijiem, tad tā ir labākā dzimšanas dienas dāvana, vēsta medijs The Guardian.

"Tā ir labākā agrā dzimšanas dienas dāvana. Tas ir viss ko vien es varētu vēlēties, jo tas nozīmē, ka jaunajā gadā varēšu pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem."

Mārgareta atzina, ka lielākoties šo gadu ir pavadījusi viena pati, atrodoties pašizolācijā. Iespēja vakcinēties viņai bija liels emocionāls pārdzīvojums, jo saprata, ka tagad varēs satikties ar ģimeni.

Reuters/Scanpix

Viņa cer, ka tas ko viņa izdarīja palīdzēs arī citiem saprast, ka to ir nepieciešams izdarīt. "Jāmēģina darīt visu iespējamo, lai atbrīvotos no šīs briesmīgās sērgas," vēsta Mirror.

Kīnanas mazdēls medijiem atzina, ka ļoti lepojas ar savu vecmāmiņu. "Mēs esam tik lepni par viņu, ka viņa pirmā saņēma vakcīnu. Fakts, ka viņai pašlaik ir 90 gadi, nākamnedēļ paliks 91, dod citiem pārliecību, ka tas ir jādara."

Mazdēls minēja, ka ģimene neesot izdarījusi nekādu spiedienu un neesot viņai likusi vakcinēties pret Covid-19, tā bija viņas pašas izvēle. Viņa esot vēlējusies izdarīt ko labu.

Reuters/Scanpix

Iepriekš Mārgareta bija nonākusi slimnīcā, jo viņai bija apgrūtināta elpošana. Divas dienas viņa pavadīja intensīvās terapija nodaļā. Tomēr veicot Covid-19 testu, viņai netika konstatēta inficēšanās ar vīrusu. Slimnīcā viņai piedāvāja iespēju vakcinēties pret koronavīrusu un viņa piekrita.

Kā vēstīts, tad aptuveni 70 slimnīcās visā Lielbritānijā cilvēkiem, kas vecāki par 80 gadiem, un veselības aprūpes darbiniekiem tiks injicēta ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusu. Lielbritānija ir pirmā valsts pasaulē, kas izmantos šo vakcīnu, ko Lielbritānijas zāļu aģentūra apstiprināja pagājušajā nedēļā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:27

Jaunākās diskusijas