Bricis: Rīga piedzīvojusi lielāko salu pēdējo 638 dienu laikā!

Viktorija Gabrjuna 9.decembris 2020, 10:30
 
Raitis Plauks/F64
Meteorologs Toms Bricis sociālajā tīklā Facebook atklāj, ka aizvadītajā naktī gaisa temperatūra Rīgā noslīdējusi līdz -4,5 grādiem un tas ir lielākais sals, kāds galvaspilsētā bijis pēdējo 638 dienu laikā.

Kā skaidro Bricis, pagājušajā ziemā zemākā temperatūra Rīgā bija -3,9 grādi, bet zem -4 grādu atzīmes iepriekšējo reizi temperatūra noslīdēja 2019. gada 13. martā, kad bija -7 grādu sals.

Bricis uzsver, ka runa ir par Rīgas centru un tur esošo meteoroloģisko staciju, taču arī citviet Latvijā šis bijis viens no aukstākajiem rītiem pēdējo nepilnu divu gadu laikā.
Bricis arī piebilst, ka par bargu šo salu nevar nosaukt, tāds Latvijā vismaz pagaidām nav gaidāms, jo jau nākamnedēļ gaidāma gaisa temperatūra, kas augstāka par nulle grādiem.

Jāpiebilst, ka šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks un brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi, tai skaitā atkala, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien gaisa temperatūra saglabāsies negatīva un vietām nedaudz snigs. Piektdien gaiss iesils līdz -1..+2 grādiem un valsts lielākajā daļā gaidāms neliels sniegs un lietus, daudzviet tas būs sasalstošs lietus jeb atkala.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi sestdien debesis skaidrosies un gaisa temperatūra būs 0..-6 grādi. Svētdien iespējams sniegs un atkala, gaisa temperatūra gaidāma nedaudz zem nulles.

Vējš joprojām pūtīs no dienvidaustrumiem, bet tas vairs nebūs tik spēcīgs kā iepriekšējās dienās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:23

Jaunākās diskusijas