Ģimeni Ādažos satricina negaidīts dzīves pavērsiens; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 9.jūnijs 2021, 18:30
 
Oksana Džadana/F64
7. jūnijā īsi pirms plkst. 20.00 ģimeni, kura saimnieko Ozolu ielas namā Ādažos, satricinājis negaidīts dzīves pavērsiens, stāsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Laikā kamēr bērni spēlējās turpat pagalmā, bet opis bija atlaidies zvilnī pēc garas darba dienas dārzā, atskanējis omītes palīgā sauciens. Kundze namā bija sajutusi aizdomīgu dūmu smaku, bet acumirkli vēlāk atklājusi, ka guļamistabā ēkas otrajā stāvā izcēlies ugunsgrēks.

“Mans tētis sāka dzēst. Viņš paņēma šļūteni un ievilka iekšā, un sāka dzēst, jo viņš redzēja, ka liesmas nāk jau pa durvīm. Tā kā mums ūdens darbojas ar sūkni ar elektrību, tad brīdī, kad izsita “korķus”, visa dzēšana beidzās,” stāsta mājas saimniece Evija.

Tobrīd kāds no kaimiņiem jau bija izsaucis glābšanas dienestus un bērna zvanu par mājās notiekošo saņēmusi arī Evija, kura tobrīd atradusies Baltezerā. Kā stāsta saimniece, jau tuvojoties mājvietai, bija skaidrs, ka deg pa īstam, jo milzu dūmu stabs bija saskatāms no vairāku kilometru attāluma.

Diemžēl,sieviete mājās ieradusies vēl krietni pirms glābšanas dienestiem, jo sarkanajiem auto bija jāmēro krietni lielāks ceļa gabals. Tuvākie ugunsdzēsēju depo atrodas Rīgā un Saulkrastos. Līdz ar to arī rezultāts likumsakarīgs - uguns kopumā izpostījusi 600 kvadrātmetru, un paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevies pilnībā likvidēt tikai īsi pēc pusnakts. Kas to izraisījis, tā arī nav izdevies noskaidrot. Taču šajā gadījumā tas vairs neko daudz nemaina, jo ēka un iedzīve tajā nebija apdrošināta.

Lai arī ģimene ir apņēmības pilna atgūties pašu spēkiem, iespējams, varat kā atvieglot viņu centienus nostāties uz kājām. Ja vēlaties sazināties ar mājas saimniekiem, rakstiet: evija.skujina@gmail.com.

Finansiālas palīdzības sniegšanai, ģimene aicina izmantot pašu ādažnieku izveidotu biedrību ”ZAĻI ĀDAŽI BIEDRĪBA”. Konta numurs: LV20HABA0551045448037, ar norādi: Ziedojums Ozolu iela 15.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas