Liepnieks: Sabiedrība var paciest zināmu skaitu idiotu

tautaruna.lv 9.jūnijs 2021, 15:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks kanāla RīgaTV 24 diskusiju raidījumā "Preses klubs" skarbi izteicies par cilvēkiem, kuri nevēlas vakcinēties pret Covid-19.

Liepnieks pauž, ka Latvijas sabiedrība jau pirms jaunā koronavīrusa pandēmijas bija sašķelta gan politisko uzskatu ziņā, gan tautības, gan citu faktoru dēļ. Vakcinācijas dēļ iedzīvotāji sašķēlušies vēl vairāk, kā norāda Liepnieks, "saprātīgajos un adekvātajos cilvēkos un varbūt tajos, kas tādi nav".

"Tā ir dziļa plaisa, tāpēc, ka tas ir nopietns konflikts. Es priecājos, ka te nav neviena antivaksera, jo tās diskusijas - es esmu dažās iesaistījies - viņas ir diezgan bezcerīgas, diezgan bezjēdzīgas," pauž Liepnieks.

Tāpat Liepnieks uzskata, ka fāze, kad bija iespējams cilvēkiem racionāli argumentēt un skaidrot vakcinācijas nepieciešamību, ir nokavēta. Viņš uzskata, ka cilvēkus, kuri ir pret vakcinēšanos, vairs nav iespējams pārliecināt par potēšanos.

Liepnieks uzskata, ka neizbēgami cilvēku mudināšanai vakcinēties būs jāizmanto dažādi konkursi un bonusi. Tāpat viņš uzskata, ka ir pieļaujams uzlikt dažādus ierobežojumus tiem, kuri nav vakcinējušies, un neuzskata to par diskrimināciju.

"Sabiedrība var paciest bez problēmām zināmu skaitu idiotu. Tā nav pārāk liela problēma," uzskata Liepnieks un neslēpj, ka Latvijas iedzīvotāji daudzējādā ziņā pierāda, ka "nespēj tikt galā ar zināmiem intelektuāliem uzdevumiem" un kā piemēru min to, ka esam pirmajā vietā Eiropā noslīkušo cilvēku skaita ziņā.

Jau vēstīts, ka iepriekš Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter pauda, ka viņš atbalsta atvieglojumus vakcinētām personām.

"Nevakcinēties ir tāda pati sevi un sabiedrību apdraudoša uzvedība kā braukšana dzērumā. Mēs taču neprasam katram idiotam viņa domas par zinātni, kas pamato alkohola reibumā esošo nelaišanu uz koplietošanas ceļiem. (..) Negribi vakcinēties, sēdi mājās vai tusē mežā kopā ar citiem tādiem pašiem idiotiem, bet nelien lidmašīnās, nenāc uz hokeju, restorāniem, koncertiem, nemācies augstskolā (to gan viņi droši vien tāpat negrib) Īsāk sakot sēdiet savā facebook un turpiniet tur viens otru uzmnundrināt," raksta Liepnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas