Viņķele kafejnīcā noklausās amizantu sarunu par vakcinēšanos

tautaruna.lv 9.jūnijs 2021, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar interesantu stāstu - viņa kādā kafejnīcā Rēzeknē noklausījusies sarunu par to, kāpēc cilvēks izvēlas vakcinēties pret Covid-19.
"“Ā, viņa to vakcīnu grib, lai varētu pa barčikiem staigāt, nevis tādēļ, ka darbā prasa. Tad vēl lai zīmogu kā govij sev pierē iespiež ar Kariņa parakstu - vakcinēta” - noklausīts Rēzeknes kebabu terasē," raksta Viņķele.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi par šo ierakstu. Komentētāji kritizē gan izglītības sistēmu, kurā nav paredzētas medicīniska rakstura apmācības, gan dalās ar citiem iemesliem, kāpēc izlēma vakcinēties pret Covid-19 (lielākoties ceļošana), gan uzsver - vienalga, kāds iemesls, galvenais ir vakcinēšanās.

"Tā notiek, ja izglītības sistēmā neparedz apmācības, kurās cita starpā mācītu par un ap veselību, medicīnu un vakcinācijām."

"Daudzi mani paziņas vakcinēsies tikai tādēļ, lai varētu vasarā aizbraukt ceļojumos bez ierobežojumiem, tāpēc spriediet pati."

"Galvenais, ka grib, kāda atšķirība kāds iemesls."

Jāpiebilst, ka ntervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" premjerministrs Krišjānis Kariņš vērsa uzmanību, ka gan Latvijā, gan pārējā Eiropā un visā pasaulē pret Covid-19 vakcinētiem cilvēkiem nākotnē dzīve kļūs daudz brīvāka nekā nevakcinētiem, piemēram, vakcinētie varēs tikties klātienē un iekštelpās bez sejas maskām, kamēr nevakcinētajiem šādu tiesību nebūs.

Paredzams arī, ka nākotnē būs arvien vairāk vietu, kur pret Covid-19 nevakcinētie varēs iekļūt tikai, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, sacīja premjers. Viņš vērsa uzmanību, ka valsts varētu pārtraukt apmaksāt Covid-19 testus cilvēkiem, kuri nav gatavi vakcinēties. Politiķis atzina, ka testi ir dārgāki nekā pilns vakcinācijas kurss, tāpēc valstij viennozīmīgi izdevīgāk ir apmaksāt cilvēkam vakcinēšanos pret Covid-19, nevis testēt pret šo slimību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas