Brīdina par šoseju, kur daudzi autovadītāji saņem sodus

tautaruna.lv 9.jūnijs 2021, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Autoceļš Jūrmala-Talsi ved tieši gar jūras krastu, vasaras sezonā turp dodas iedzīvotāji, tādējādi atpūtnieki vasaras priekus šeit dodas baudīt gan no Rīgas, Saldus, Jelgavas un citām apdzīvotām vietām. Atgriežoties pie automašīnas, daudzus sagaida soda kvīts, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Daudzi autovadītāji sodu saņem nejaukas sakritības dēļ.

Pērn šajā posmā tika uzlabots ceļa segums, taču līdz pat šim brīdim nav uzkrāsotas jaunas līnijas. Ceļa jūras pusē spēkā ir aizliedzošā ceļazīme, kas attiecas uz piecu kilometru garu posmu. Par zīmes eksistenci gan aizmirst daudzi autovadītāji, kuri nolemj automašīnu novietot ceļa jūras pusē.

Pagājušā peldsezonā Engures novada kārtības sargi uzstādījuši rekordu un piekrastes zonā sodījuši nepieredzēti lielu pārkāpēju skaitu.

"Ceļš ir šaurs, smagās automašīnas, arī satiksmes autobusi var izraisīt ceļu satiksmes negadījumu. Ļoti bieži vasarās zvana tieši autobusu un kravas automašīnu vadītāji, ka uz ceļa nav iespējams samainīties. Pagājušā gadā par šāda veida pārkāpumiem sarakstīti aptuveni 400 protokolu, iepriekšējos gadus ap 200," saka Lauris Rajeckis, Engures pašvaldības policists.

Akciju sabiedrībā ”Latvijas Valsts ceļi” norāda, ka pērn tika apstrīdēti iepirkumu rezultāti par līniju krāsošanu, līdz ar to līgumi joprojām nav noslēgti. Īpaši šim ceļa posma izsludināts atsevišķs iepirkums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas