Vecāki lūdz palīdzību saviem 6 gadus vecajiem dvīņiem

tautaruna.lv 25.februāris 2019, 17:04
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt Praškeviču ģimenei, kur aug divi sešus gadus veci puiši.

Sešus gadus vecie dvīņu brālīši Edžus un Toms pasteidzās un piedzima ļoti maziņi- 28.grūtniecības nedēļā. Puisēnu pirmie 5 dzīves mēneši tika pavadīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. S

limnīcā pavadītie mēneši bija ļoti smagi - katra diena bērniem bija cīņa par dzīvību. Edžum tika uzstādīta diagnoze - cerebrālā trieka, spastiska paraparēze. Toma stāvoklis ir vieglāks.

Zēnu vecāki ne mirkli nepadevās un cīnījās par dēlu veselību, lai gan ārstu prognozes bija pesimistiskas. Nodrošinot visas pieejamās un rekomendētās terapijas Edžus sāka rāpot, celties kājās un nedaudz staigāt ar rollatoru. Brālītis Toms, neskatoties uz plaušu slimību un kājas deformāciju- skrien, lec, ir ļoti aktīvs bērns. Puisēni mācās viens no otra, palīdz un atbalsta viens otru.

Edžus rehabilitācijas centrā Poga saņēmis 2 intensīvus rehabilitācijas kursus. Pēc saņemtajiem kursiem Edžus var noiet uz ceļiem 10-12 soļus, pieaudzis rumpja muskuļu spēks, līdzsvara reakcijas sēdus, aizsargreakcijas. Uzlabojies pasīvais kustību apjoms ceļu locītavās. Edžus drošāk jūtas uz kājām. Tagad Edžus var droši apsēsties uz mazā krēsla un uzrāpties ratiņkrēslā.

Funkcionālo mērķu sasniegšanai, spasticitātes un kontraktūru mazināšanai un prevencijai centra Poga speciālisti rekomendē Edžum veikt kāju fasciomiotomijas operāciju pēc Ulzibata metodes Čehijā, ZiNa clinic. Operācija plānota šī gada 29.martā. Operācijas apmaksai līdzekļi jau ir pieejami. Ziedotāju atbalsts nepieciešams degvielas apmaksai, nokļūšanai klīnikā un viesnīcas izdevumu apmaksai. Nepieciešami 700 eiro.

Šī operācija dos lielākas iespējas, lai Edžus nākotnē staigātu pats.

Ģimene lūdz palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas