Noskaties kā Igaunijas prezidente valsts svētkos "runā" kurlmēmo valodā

tautaruna.lv 25.februāris 2019, 18:17
 
Scanpix
Igaunijas Republika vakar svinēja 101. gadskārtu, kopš proklamēta neatkarīga un demokrātiska Igaunijas valsts. Svinīgo svētku uzrunu teica arī Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, kura runu pabeidza ar teikumu zīmju valodā.

Žurnāliste Inga Spriņģe mikroblogošanas vietnē Twitter ievietojusi video materiālu, kurā redzams Igaunijas prezidentes runas fragments un tā beigās Kaljulaida atveidojusi teikumu zīmju valodā.

Sprinģe norāda, ka Igaunijas prezidente runā uzmanību vērsusi uz trīs galvenajām pamatlietām - vardarbību ģimenē, kurā cieš sievietes un bērni, tiesībām cilvēcīgi nomirt un uzbrukumiem interneta komentāros.

Jāatzīmē, ka šajā dienā apritēja 30 gadi, kopš zilmelnbaltais karogs pēc gandrīz pusgadsimta pārtraukuma atgriezās 45,6 metrus augstajā tornī. Svinīgajā ceremonijā uzrunu teica Igaunijas Rīgikogu priekšsēdētājs Eiki Nestors, svētības vārdus sacīja Igaunijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Urmass Vīlma, bet Tallinas pilsētas teātra aktieris Kaspars Velbergs svinīgi nolasīja Igaunijas neatkarības deklarāciju - "Manifestu Igaunijas tautām".

Jāatgādina, ka Kersti Kaljulaida ir Igaunijas prezidente kopš 2016. gada oktobra. Viņa iepriekš 12 gadus pārstāvējusi valsti Eiropas Revīzijas palātā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:52

Jaunākās diskusijas