Limbažniece sūdzas par nodokli, kas ir pieaudzis 7 reizes

tautaruna.lv 25.februāris 2019, 9:30
 
F64
Kāda sieviete bijuši šokēta, uzzinot, cik liels nekustamā īpašuma nodoklis šogad jāmaksā dārza mājām Limbažu novadā Skultes pagastā.
Sieviete portālā "sudzibas.lv" raksta, ka šogad piemērota nodokļa likme, kas 7,5 reizes lielāka, nekā bijis līdz šim.

"Kaut kāds absurds ar NĪN par dārza mājām Limbažu novadā, Skultes pagastā. Ja dārza mājiņā, kurā ir iespējams uzturēties tikai vasaras periodā, nav deklarēta neviena persona uz 01.01.2019., tiek piemērota likme 1.5% apmērā (7,5 reizes lielāka kā līdz šim) .

Kā vispār ir iespējams pielīdzināt dārza mājas pilnvērtīgām dzīvojamām telpām? Skultes pagastā ir ļoti daudz dārzkopības kooperatīvu, kuros vasarā uzturas pensionāri un cilvēki ar nelieliem ienākumiem, kuriem tur ir vienīgā iespēja atpūsties, un šis paceltais 7,5 reizes nodoklis ir ļoti apgrūtinošs un augstākajā mērā šķiet netaisnīgs.

Lai nemaksātu šo nesamērīgi lielo nodokļa likmi par dārza māju, cilvēkiem piespiedu kārtā jādeklarējās pilnīgi dzīvošanai nepiemērotā vietā. Absurds!" raksta sieviete.

Viņa atklāj, ka uz viņas nosūtīto iesniegumu Limbažu novada domei par šī nodokļa atcelšanu, viņa saņēma atbildi - "atrakstīšanos", pamatojoties un dažādiem ministru kabineta un domes noteikumiem un lēmumiem.

"Un beigās visai ciniska atruna, ka neviens jau nespiež mani deklarēties. Šķiet, netaisnībai un cinismam no ierēdņu puses nav robežu... Ar šādu problēmu, domāju saskaras daudzi dārza māju īpašnieki," raksta sieviete.

Tikmēr kāds komentētājs raksta par situāciju Vācijā, kur dārza mājiņās neesot iespējams deklarēties.

"Vācijā, precīzāk Augstburgā, praktiski centrā atrodas māzdarziņi ar dārza mājiņām. Pašsaprotami šie māzdarziņi un dārza mājiņas ir ļoti sakoptas.Tur cilvēki rindā stāv lai iegūtu tiesības uz mazu teritoriju kur darboties, un ir daudz stingru prasību un noteikumu, un viens no noteikumiem - tur NAV IESPĒJAMS DEKLARĒTIES, jo tas ir ar likumu aizliegts! Pie mums viss otrādi, ka tik nokāst no cilvēkiem vairāk naudas," teikts komentārā.

Jāpiebilst, ka no 2019. gada 1. janvāra stājās spēkā jaunie saistošie noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa likuma atsevišķu normu piemērošanu Limbažu novadā” un ‘’Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem Limbažu novadā’’, kas paredzēja izmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa samaksas nosacījumos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas