Latvijā internetā par 3000 eiro pārdod pērtiķa mazuli

tautaruna.lv 19.februāris 2022, 10:40
 
Ekrānšāviņš/ss.lv
Internetā, pašmāju sludinājumu vietnē ss.lv, izvietots piedāvājums iegādāties pērtiķa mazuli par 3000 eiro. Eksperti saskata potenciāli nelikumīgu darījumu, vēsta TV3.

“Jauks mīlulis. Puika, ko viegli uzturēt, neprasa neko īpašu. Dzimis zooloģiskajā dārzā. Visi papīri ir,” teikts sludinājumā.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā raidījumam skaidroja, ka tam nav nekāda sakara ar sludinājumā redzamo dzīvnieku, bet arī tur eksperti bažījas par pērtiķa likteni, jo sludinājuma autora apgalvojums, ka konkrēto pērtiķi ir “viegli uzturēt, neprasa neko īpašu”, ir aplams.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dzīvnieku kolekcijas vadītāja Guna Vītola skaidro:
Tas ir parastā kalitrika mazulis, kuram būtu jāatrodas pie vecākiem. Viņš ir izņemts no ģimenes. Kalitriksi, kā ļoti daudzi dzīvnieki, ir sabiedriski dzīvnieki, kuri mazuļus audzina ilgi. Ja šis mazulis izņemts no ģimenes, nav zināms, kā šis cilvēks iedomājas par viņu rūpēties: kā baro, kādā temperatūrā un apgaismojumā tur? Pārdod to par milzīgu summu citam cilvēkam, kurš man ticams zinās, kā parūpēties par šo dzīvnieku. Izņemts no ģimenes, šis, visticamāk, nekad neiekļausies sugas brāļu sabiedrībā. Faktiski viņš ir “norakstīts”, jo dzīve, noņemot no vecākiem tik agrā vecumā, ir sabojāta.

Šobrīd sludinājums vietnē ss.lv vairs nav atrodams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:15

Jaunākās diskusijas