Dietologi: Ēdot šo produktu, izskatīsieties par 10 gadiem vecāki

tautaruna.lv 19.februāris 2022, 12:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Uztura speciālisti nosaukuši produktus, kuru lietošana paātrina novecošanās procesus un liek izskatīties par desmit gadiem vecākiem. Viņu vārdus citē Eat This Not That!
Speciālisti skaidroja, ka ir pārtikas produkti ar "atjaunojošu efektu", un tiešā nozīmē ir produkti, kas liek novecot desmit gadus agrāk.

Uztura speciāliste Trista Besta brīdināja, ka pusfabrikātiem ir šāds efekts, jo tie satur bīstamus taukus, rafinētus ogļhidrātus, cukuru un uzlabotas glikācijas galaproduktus - kaitīgas vielas, kas palielina risku saslimt ar sirds slimībām, 2. tipa cukura diabētu, vēzi un Alcheimera slimību.

Uztura speciāliste Kailija Ivanira piebilda, ka šķiedrvielu trūkums uzturā arī paātrina novecošanās procesu. "Ikdienas šķiedrvielu uzņemšana ir ļoti svarīga, jo tā ne tikai atbalsta veselīgu gremošanu, bet arī palīdz samazināt holesterīna līmeni, kontrolēt svaru un pat novērst diabētu un sirds un asinsvadu slimības," viņa teica. Lai ēstu vairāk šķiedrvielu, viņa ieteica brokastīs iekļaut auzu pārslas vai pusdienu pamatēdienā pievienot pupiņas.

Arī ;iels cukura daudzums slikti ietekmē ādas un organisma stāvokli, norāda uztura speciāliste Dženeta Kolmana. Viņa minēja pētījumu, kas liecina, ka pārmērīgs cukura patēriņš, ko var atrast arī pārstrādātos pārtikas produktos, var izraisīt aktivitātes samazināšanos un nevēlamu svara pieaugumu.

Dietoloģe Kara Landau ieteica ikdienas uzturā pievienot prebiotikas, jo tās palīdz uzturēt zarnu veselību, kas tieši ietekmē ādas un organisma veselību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:05

Jaunākās diskusijas