Trīs mediķu kļūdas dēļ "miris" cilvēks pamostas morgā

tautaruna.lv 19.februāris 2022, 0:30
 
pexels.com
Cietuma ieslodzītais Spānijā piedzīvojis lielu izbīli pēc tam, kad trīs medicīnas speciālistu nepareizo diagnožu dēļ, pamodies morgā, vēsta "Daily Star".

Gonsalo Montoijs Himenesa bija iemidzis tik cieši, ka vairāki medicīnas speciālisti uzskatīja, ka viņš ir miris.

Baiso situāciju 29 gadus vecais ieslodzītais piedzīvoja 2018. gadā. Ir pagājuši vairāki gadi, taču atbildīgās personas nespēj izskaidrot savus kļūdainos spriedumus.

Pirms četriem gadiem vīrietis tika atrasts it kā miris savā kamerā. Lai konstatētu nāves faktu, viņu pārbaudīja trīs medicīnas speciālisti.

Divi cietuma ārsti pārbaudot viņa stāvokli un redzot to, ka Gonsalo ir bezsamaņā, pieņēma to, ka viņš ir miris. Pēcāk arī tiesu medicīnas ārsts atzina, ka ir iestājusies nāve. Gonsalo līķa maisā tika nosūtīts uz morgu.

Amatpersonas skaidro, ka dienu pirms incidenta, ieslodzītais sūdzējies par sliktu pašsajūtu. Viņi apgalvo, ka apskates laikā tika konstatētas ķermeņa stīvuma pazīmes, ādā bijusi violetā nokrāsā, kas liecina par to, ka ķermenis nesaņem pietiekami daudz skābekļa.

Vīrietim paveicās, ka viņš pamodās īsi pirms autopsijas veikšanas.

Patalogi pēkšņi izdzirdēja neparastu troksni. Skaņa nāca no viena līķu maisa, kāds tur iekšā krāca.

"Tiesu medicīnas ārsti sāka dzirdēja trokšņus, kas nāca no somas iekšpuses. Montoijs nebija miris. Tieši otrādi. Tiesu medicīnas eksperts atvēra maisu un atrada ieslodzīto dzīvu," ziņoja vietējas ziņas.

Līdz pat šodienai, paejot četriem gadiem, neviens cietuma pārstāvis nespēj izskaidrot, kāpēc notika šāds pārpratums.

"Es nevaru komentēt to, kas notika Juridiskās medicīnas institūtā, bet trīs ārsti redzēja klīniskās nāves pazīmes, tāpēc joprojām nav skaidrs, kāpēc tas notika," pauž Spānijas Ieslodzījumu vietu dienesta pārstāvis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:42

Jaunākās diskusijas