Šefpavārs skaidro, kāpēc ēdieni restorānos ir tik dārgi

tautaruna.lv 13.oktobris 2023, 18:30
 
pexels.com
Hestons Blūmentāls ir slavens britu šefpavārs. Viņa restorāns ir pat izpelnījies "Michelin" zvaigzni. Saprotams, ka viņa restorāns atbilst visiem augstākajiem standartiem, arī cena par maltīti šāda veida iestādē nav no zemākajām. Kāds restorāna viesis bija pavisam neapmierināts pēc tam, kad nobaudīja vakariņas šefpavāra restorānā, vēsta "Daily Star".

"Dinner by Heston Blumenthal" restorāna apmeklētājs bija pasūtījis veģetāro ēdienu 48 britu mārciņu (55,56 eiro) vērtībā.

Viņam tika pasniegts pamatēdiens, kas sastāvēja no selerijas, Gruyere (Grijēras) siera, gailenēm, trifelēm, kūpinātiem valriekstiem un āboliem.

Kāds restorāna apmeklētājs tiešsaistē šefpavāra veģetāro ēdienu nodēvēja par izcilu un bija ļoti laimīgs par iespēju to nobaudīt. "Katrs ēdiens bija lieliski pasniegts un garšoja nevainojami."

Tikmēr kāds cits bija visai skeptiski noskaņots, minot, ka ēdiens bija garšīgs, taču ne iztērētās naudas vērts. "Tas bija labs, bet es negaidīju, ka tas būs gandrīz tikpat dārgs kā gaļas ēdieni."

Restorānā pieejami arī dažādi gaļas un zivs ēdieni, kas nemaz nav daudz dārgāki pa veģetārajiem pamatēdieniem, piemēram, pīles krūtiņa tur maksā 58 britu mārciņas (67,13 eiro), bet mencas porcija maksā 56 mārciņas (64,82 eiro).

Viens no restorāna šefpavāriem Deniols Pričards skaidro, ka restorānos tiek izmantotas augstākās klases izejvielas. Lai nomierinātu satraukto cilvēku prātus, kas neuzskata, ka šim veģetārajam ēdienam jābūt tik dārgam, viņš skaidro, ka tā cena ir tik augsta, jo ēdienam pievienotas klāt melnās trifeles, kas ir ļoti dārgas.

Tāpat viņš min, ka ierasti restorānos pa ēdienu ir jāmaksā daudz vairāk nekā, piemēram, kafejnīcās, jo tur strādā savas jomas speciālisti. Kā arī, lai sagādātu augstākās kvalitātes izejvielas, tās maksā lielu naudu, kas sadārzina vienas porcijas izmaksas. Tāpat restorānos šefpavāri ir ieguldījuši lielu darbu pie tā, lai izstrādātu unikālas receptes, lai cilvēki varētu baudīt dažādus augstas klases ēdienus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:56

Jaunākās diskusijas