Daugavpilī vīrietis sarīko ķīmisko uzbrukumu

tautaruna.lv 13.oktobris 2023, 13:30
 
F64
Daugavpilī kāds vīrietis pret kaimiņiem vērsis ķīmisko uzbrukumu. Viņš daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā izlēja nezināmu, kodīgu vielu un aizvēra visus logus. Iedzīvotājiem nācās steigšus evakuēties, vēsta raidījums “Degpunktā”.
“Es četrdesmit vai pat četrdesmit piecas minūtes gulēju neatliekamajā palīdzībā. Es nevarēju paelpot. Smaku nost,” stāsta mājas iedzīvotāja Alla.

Šī nav pirmā reize, kad vīrietis steidz apdraudēt savus kaimiņus, vai arī par katru cenu cenšas padarīt viņu dzīves neciešamas.

“Divos, trijos naktī, viņš staigā un sit kājas. Vasarā mēs atvērām kāpņu telpā logu, jo karsti, viņš staigāja un vēra visu ciet. Un jebkurā laikā viņš to darīja. Un nevis normāli aizvērt, bet cērtot ciet. Vēl viņš, es nezinu ar ko - sit, kaimiņi sauca policiju, es nē, saku godīgi, viņš vienkārši citiem pa durvīm ir sitis,” bilst Alla.

Kā stāsta citi kaimiņi, vīrietis pat dažam labam mājas iedzīvotājam pamanījies nodarīt miesas bojājumus. Neadekvātā uzvedība esot saistīta ar kunga psiholoģisko stāvokli.

“Viņš ir psihopāts. Viņš visu laiku cenšas cilvēkiem uzspiest savu dzīves loģiku. Un viņam kā psihopātam tas liekas normāli,” saka piektā stāva iedzīvotājs Jānis.

Mājas iedzīvotājiem notiekošais jau sen vairs nešķiet ne normāli, ne pieņemami.

“Cik reizes jau esam pie viņa vērsušies, rakstījuši vēstules, mūsu parakstītas, bet es nezinu, kā reaģē Valsts policija,” bilst Alla.

Šoreiz vīrieša rīcība, ir pārkāpusi visas robežas, piekrīt likumsargi, kas pret dauzoņu ir uzsākuši lietvedību.

Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu pēc krimināllikuma divdesmitās nodaļas. Nozīmēta ekspertīze. Tiek noskaidroti notikuma apstākļi, informē Valsts policijas pārstāve Inga Teivāne-Treinovska.

Lai 72 gadus vecais mājas iedzīvotājs vairs pārējiem kaimiņiem neradītu draudus liekot lietā indīgu ķīmiju, viņš šobrīd ir ievietots psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas