Jaunā pētījumā atklāts, kāpēc cilvēkiem ar lieko svaru ir neremdināma apetīte

tautaruna.lv 18.jūnijs 2023, 14:43
 
pexels.com
Jēlas universitātes zinātnieki veikuši jaunu pētījumu, meklējot atbildes, kāpēc cilvēkiem ar lieko svaru ir neremdināma apetīte, ziņo "The Sun".

Pētījumā piedalījās 28 cilvēki ar normālu ķermeņa svaru un 30 personas, kurām ir aptaukošanās.

Zinātnieki pētījuma laikā pārbaudīja vai ir novērojamas smadzeņu darbības atšķirības starp abām pētījumā iesaistītajām grupām.

Tika secināts, ka cilvēkiem, kuriem ir aptaukošanās, smadzenes strādā citādāk nekā tiem, kuriem ir normāls ķermeņa svars.

Viņi atklāja, ka pētījuma dalībniekiem ar lieko svaru smadzenes daudz vēlāk ķermenim sūta signālu, ka ir iestājusies sāta sajūta. To zinātnieki secināja pēc tam, kad abām pētījumā iesaistītajām grupām lika notiesāt 500 kaloriju lielu maltīti. Cilvēkiem ar normālu svaru smadzenes ķermenim ātri vien sūtīja signālu par sāta sajūtas iestāšanos. Tikmēr otrai pētījuma dalībnieku grupai šāda smadzeņu reakcija netika konstatēta.

Tādējādi tika secināts, ka cilvēkiem ar pārlieku lielu ķermeņa svaru, sāta sajūta iestājas daudz vēlāk vai reizēm nemaz.

"Pavājināta smadzeņu reakcija uz sāta sajūtas signāliem var veicināt pārēšanos un aptaukošanos," komentēja ārste Mireille Serlie.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas