Policijas rīcība attiecībā uz Jelgavā notriektu sievieti šokē

tautaruna.lv 18.jūnijs 2023, 17:45
 
Ilustratīvs attēls / Gints Ivuškāns/ F64
Vienā no savām pirmajām darba dienām Jelgavā Anastasija rīta agrumā iekļūst ceļu satiksmes negadījumā. Tālākā notikumu attīstība, precīzāk, policijas attieksme izraisa sašutumu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lai nokļūtu savā darbavietā, Anastasijai jāšķērso Lielā iela. Un brīdī, kad gājēja sper soli uz pārejas, notiek sadursme. Turklāt pirms kustības uzsākšanas, mazāk aizsargātā satiksmes dalībniece pārliecinājusies, ka luksoforā deg zaļais atļaujošais signāls.

Tomēr autovadītājs, kurš veica labo pagriezienu no Katoļu ielas, uztriecās virsū Anastasijai. Gājēja, būdama šoka stāvoklī, piekrīt šofera palīdzībai un aicinājumam iekāpt transportlīdzeklī, lai apsēstos. Gados vecais autovadītājs sievietes klātbūtnē arī sazinās ar operatīvajiem dienestiem. Ierodas mediķi un likumsargu ekipāža. Un pirms tam autovadītājs tūkštoškārt atvainojies par notikušo, pilnībā atzīstot savu vainu.

Anastasiju nogādā slimnīcā. Ārstu apčubinātu, cietušo ratiņkrēslā ieved telpā, kur ierodas arī policisti. Viens no tiem - inspektors Aleksandrs Speranskis - uzrunā Anastasiju, kura piedzīvo nākamo šoku.

"Viņš uzreiz tā paskatījās uz mani un teica, ka, nē, tur bija sarkanā gaisma. Tā nopietni pateica, ka es šķērsoju to pāreju pie sarkanās gaismas. Viņi teica, ka bija apsaktījušies kameras, ka tur ir četras kameras tajā vietā, ka tās ir ļoti labā kvalitātē. Un to viņi man vairākas reizes pateica. Un, ka tur ļoti labi varējis redzēt, ka es gāju pie sarkanās gaismas," saka Anastasija.

Tiesa gan, vairāk par policista sacītu Anastasija nesaņēma, proti, neviens videonovērošanas kamerās fiksēto tā arī neesot parādījis. Tikmēr policists visai naski uztapina protokolu. Anastasija atminas, ka pirms dokumenta parakstīšanas pārinieks atstāj slimnīcas telpu. Lai arī iekšēji jutusi, ka nav vainīga, gājēja paraksta protokolu, kur uzsvērts, ka Anastasija ir vainīga.

Jau pēc pāris stundām Anastasija saņem policijas lēmumu, kur minēts, ka sieviete šķērsojusi pārēju pie sarkanā aizliedzošā signāla un par notikušo izteikts brīdinājums. Turklāt ne pušplēsta vārdiņa par negadījumu un iesaistīto šoferi. Notikušajam turklāt ir vismaz viens aculiecinieks, kas apstiprina, ka tobrīd luksoforā degusi zaļā gaisma.

Sazinoties ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldi, pat netiek saņemta informācija, ka šāds ceļu satiksmes negadījums un izsaukums patiešām noticis. Likumsargu sniegtā atbilde ir skumji lakoniska: “Ņemot vērā, ka sākotnēji pieņemtais lēmums ir pārsūdzēts un notiek administratīvā procesa atkārtota izskatīšana, Valsts policija plašākus komentārus šobrīd nesniedz”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas