Ukraiņi vietējo attieksmes dēļ nespēj iedzīvoties Latvijā; "Mums ir tik daudz pretīgi stulbu letiņu"

tautaruna.lv 18.jūnijs 2023, 4:30
 
Gints Ivuškāns/f64
Ne visi ukraiņi, kuri devušies bēgļu gaitās un ieradušies Latvijā, ir spējuši šeit iedzīvoties un justies kā mājās. Vairākas mammas ar bērniem dodas atpakaļ uz dzimteni, lai arī tur šauj un krīt bumbas.

Ieraksts "Twitter": "Apraudājos darbā. Ukrainiete brauc atpakaļ uz dzimteni, jo puika 14 gadnieks te tā arī neiedraudzējās ne ar vietējiem, mācījās attālināti. Piekrita, kad pārjautāju, vai vietējo dēļ. Baidās, jo viņu pusē atsākušās apšaudes, bet brauks vienalga... dzimtā puse svarīgāka par dzīvību." Autore turpina: "Nesūdzējās pati, tik lika saprast, par vates indīgumu. Priecājās par mūsu jauno prezidentu Edgaru Rinkēviču, novēlēja mums labu dzīvi un pateicās Latvijai par uzņemšanu."

Komentētāji atzīst, ka ne visi Latvijas iedzīvotāji ar prieku uzņem ukraiņu bēgļus: "Ukraiņu mamma nav pievienota klases vecāku WhatsApp čatā, jo tipa tāpat neko nesapratīšot (Google translate lieto, valodu mācās, jau gana daudz saprot). Akmens ne tikai vates kokvilnas laukā, bet arī mūsējā."

"Man arī sestdien audzēkne aizbrauca atpakaļ uz Kijivu. Un šodien ziņās par uzbrukumiem un bojā gājušiem…"

"Mums ir tik daudz pretīgi stulbu letiņu, bet tas ir tikai pateicoties krievu ietekmei un ar to krievu sērgu jācīnās katru dienu, vairāk vai mazāk, bet katru dienu! Mana cīņa ar tiem pretīgiem vatņikiem nekad nebeigsies!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas