Princis Harijs izdarījis ko tādu, ko pēdējo 130 gadu laikā nav veicis neviens karaliskās ģimenes loceklis

tautaruna.lv 18.jūnijs 2023, 3:30
 
PA/Scanpix/Leta
Princis Harijs šonedēļ veica kaut ko tādu, ko pēdējo 130 gadu laikā nav darījis neviens cits karaliskās ģimenes loceklis, vēsta "The Sun".

Princis Harijs šonedēļ devās uz Lielbritāniju.

Dzimtenē viņa nācās stāties tiesas priekšā un sniegt liecību kā lieciniekam.

Savu liecību Augstākās tiesas priekšā princis Harijs sniedza pirmdien, 5. jūnija.

Kā tiek ziņots, tad princim Harijam tiesas sēdē nācās liecināt par lietu, kas saistāma ar telefonu uzlaušanas gadījumiem jeb privātuma politikas pārkāpumiem, kurā iesaistīts populārs britu tabloīds.

Izrādās, ka pēdējo 130 gadu laikā, neviens no karaliskās ģimenes locekļiem nav pieaicināts tiesas sēdē liecināt kā liecinieks, tāpēc šis ir visai unikāls gadījums. Kā vēsta medijs "Reuters", tad pēdējais šāds gadījums reģistrēts 1890. gadā.

Kā izrādās, tad princis Harijs un vēl aptuveni 100 citi cilvēki tiesā ir iesūdzējuši "Mirror Group Newspapers" izdevniecību, kurai pieder tādi populāri mediji kā "Daily Mirror", "Sunday Mirror", "Sunday People", apsūdzot tablodīdus nelikumīgu darbību veikšanā no 1991. līdz 2011. gadam.

Vairākas sabiedrībā zināmas personas iesūdzēja tiesā britu tabloīdu, jo ir pierādījumi tam, ka mediju grupas žurnālisti un viņu pasūtītie privātizmeklētāji ir veikuši vairāku telefonu uzlaušanu, lai ar viltu iegūtu slavenu cilvēku privātās dzīves detaļas un pēcāk tās publicētu, raksta "Reuter".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas