50 miljonu dolāru loterijas laimesta ieguvējs dalās ar vērtīgiem padomiem

tautaruna.lv 22.maijs 2023, 2:30
 
unsplash.com
Pirms 24 gadiem, 1999. gadā, Džons Falkons no ASV laimēja loterijā. Tajā laikā tas bija lielākais laimests, kuru varēja kāds iegūt loterijā Ņujorkā. Vīrietis kļuva par teju 50 miljoniem ASV bagātāks. Vīrietis šobrīd nolēmis dalīties ar vērtīgiem padomiem, vēstīts "Daily Star".

Bieži vien laimējot loterijā cilvēki no laimes naudu steidz tērēt dažādās iegribās un tā var ātri beigties. Tomēr tas nav Džona gadījums. Kopš laimesta iegūšanas ir pagājuši 24 gadi un viņš ir iztērējis tikai pāris miljonus no iegūtā laimesta.

Džons nolēmis dalīties ar padomu ikvienam, kuram reiz izdosies uzvarēt loterijā un pēkšņi savā īpašumā iegūt lielu naudas summu. Vīrietis min, ka pieturēšanās pie šiem diviem padomiem, palīdzēs naudu tik ātri neiztērēt.

Lai pārliecinātos par to, ka nauda netiek uzreiz iztērēta vai iegādātas nevajadzīgas lietas, Džons noalgoja finanšu konsultantu, kas palīdzēja viņam kontrolēt savas mirkļa iegribas.

Kā arī Džons neiesaka izņemt uzreiz visu iegūto laimestu, ja ir tāda iespējamība. Labāk laimestu saņemt pa daļām, tādējādi ierobežojot tēriņus. Džons nolēma, ka vēlas savu iegūto laimestu saņemt pa daļām 26 gadu laikā. Šādi Džons iemācījies neiztērēt visu naudu uzreiz, kā arī vienlacīgi padomāt par vecumdienām.

Pagaidām Džons naudu ir iztērējis tīri praktiskām lietām. Pirmā lieta, ko viņš paveica, iegūstot lielo laimestu, bija zobu salabošana. Pēcāk viņš iegādājās luksusa dzīvokli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas