"Bolt Food" kurjers Rīgā jau pusgadu terorizē klienti; sieviete baidās

tautaruna.lv 22.maijs 2023, 4:30
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Pēc ēdiena piegādes “Bolt Food” kurjers, privātām vajadzībām saglabājot klientes numuru, jau pusgadu uzmācas Rīgā dzīvojošajai itālietei Karlotai – sūta ziņas, izmisīgi cenšas rast kontaktu, piedāvā romantiskas attiecības, vēsta "Bez Tabu".

Itāliete Karlota, kura Latvijā dzīvo vairākus gadus, pagājušā gada nogalē pasūtīja ēdienu lietotnē “Bolt Food”. Kurjers, kurš arī nav vietējais, saglabāja viņas tālruņa numuru un jau aptuveni pusgadu uzmācas ar iepazīšanās piedāvājumiem, nepatīkamām piezīmēm un nevajadzīgiem komplimentiem, raidījumam stāstīja Karlota.

Karlota uzrādīja sarakstes ekrāntvērumus, kuros lasāmi daudzi desmiti ziņu no biedējošā pielūdzēja. Lai gan Karlota jau sākotnēji iedeva kurvīti, viņš ir ļoti neatlaidīgs un saka, ka “man ir iespēja, jo viss ir iespējams”.

Uzskatot, ka ēdienu piegādes uzņēmums “Bolt Food” nav parūpējies par viņas datu drošību, jau janvārī sieviete sāka saraksti ar kompāniju. Tā, lai gan izsaka nožēlu, savu vainu īsti nesaskata.

"Es pētīju likumus par Vispārējo datu aizsardzības regulu, datu pārkāpumiem. Prasīju kompensāciju no “Bolt”, jo mani dati ir nopludināti. “Bolt” nenosargāja manus datus. Tas var notikt ar ikvienu, kurš izmanto šo lietotni."

Raidījums pieprasīja paskaidrojumus par situāciju, kurā nonākusi Karlota, arī “Bolt Food”.

"Vēlamies uzsvērt, ka “Bolt Food” kurjeri nav “Bolt” darbinieki, bet neatkarīgi partnerkurjeri, kuri datus apstrādā atsevišķi, līdz ar to piegādes brīdī “Bolt” nav lietotāju datu apstrādātājs. “Bolt Food” noteikumi un nosacījumi paredz, ka kurjeri nedrīkst sazināties ar lietotāju citos nolūkos vai izmantot jebkādu informāciju, kas būtu saistīta ar lietotāju, izņemot tikai piegādes pakalpojuma izpildei. Domājot par klientu drošību, “Bolt” lietotnē ir ieviesti papildu drošības pasākumi, piemēram, tālruņa numura maskēšana, lai nodrošinātu to, ka klienta tālruņa numurs kurjeram nav redzams. Ja kurjers pārkāpj personas datu apstrādes prasības, kurjera konta darbība tiek pārtraukta vai kurjers tiek bloķēts pavisam. “Bolt” vienmēr ir gatavs sadarboties ar policiju, lai to atbalstītu ar visu nepieciešamo informāciju un atvieglotu izmeklēšanas procesu."

Uzņēmumā informēja, ka pārtraukta sadarbība ar konkrēto personu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:24

Jaunākās diskusijas