Latvijā rada ko unikālu; veidojas pircēju rinda no visas pasaules

tautaruna.lv 20.jūnijs 2022, 4:30
 
SWNS.com/Scanpix/LETA
Latvijā radīta veloamfībija iekaro ceļotāju prātus un sirdis visā pasaulē! Runa ir par veiksmīgu velosipēda un laivas apvienojumu – tas ir ceļošanas transports tiem, kuri pārvietojoties ar riteni, grib būt gatavi visam, arī ezera vai upes šķērsošanai. Interesenti dažādās valstīs jau stājas virtuālā rindā, lai iegūtu Latvijā radīto veloamfībiju vārdā ”BeTriton”, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

Veloamfībijas ”BeTriton” idejas autors Aigars Lauzis stāsta:

“Pirmā ideja par amfībijām man radās, paliekot uz astoņmetrīgas laivas Amsterdamā.”

Aigars iepazīstina vēsturi, kā radās veloamfībijas ideja. Idejas autors vairākus gadus darbojās Londonā kā dizainers, bet tritona ideja nobrieda garā veloceļojumā, no Londonas uz Tokiju.

Atgriežoties Latvijā, Aigars gūto pieredzi ieguldīja kompānijas ”Be Triton” veloamfībijā: “Man vienkārši bija vēlme atrast kaut ko, kas tiešām ir mans, un atgriezties šeit un kaut ko darīt pa īstam. Mums ir fantastiska māja Smiltenes pusē Latvijā. Nolēmām, ka tajā pašā lielajā mājā var izveidot darbnīcu.”

Vairāku gadu gājumā kopā ar brāli, sievu un citiem domubiedriem Aigars ir izveidojis tiešām ērtu, funkcionālu veloamfībiju.

Veloamfībija sver 250 kilogramu, kas nav maz. Tāpēc pedāļu minējam palīdz elektromotors, kas mīšanu padara vieglāku. Tāpat arī ūdenī laivu darbina elektromotors.

Aigars ar komandu ir bijis dažādās starptautiskās izstādēs. Šī ideja ir ļoti iepatikusies cilvēkiem daudzās valstīs, cilvēki jau stājas virtuālā rindā, lai iegādātos šo tritonu. “No visas pasaules, tur pat Austrālija, Singapūra, Kostarika. Pārsvarā no Rietumeiropas un Amerikas,” teic Aigars.

Rindu veido jau vairāk nekā simt pircēju, kuri jau ir iemaksājuši naudu un gaida, kad viņu pirkums nonāks pie viņiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas