"Kur ir?" Iedzīvotāja neizpratnē par valsts kompensāciju par gāzi

tautaruna.lv 20.jūnijs 2022, 7:00
 
F64
Ikšķilietes Ilzes mājsaimniecība ir viena no tām, kas beidzamajā apkures sezonā piedzīvoja aukstu dušu – gāzes cenas teju vai uzlēca debesīs, dramatiski palielinot arī rēķinus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Enerģētikas krīzes dēļ valdība lēma par kompensāciju piemērošanu no janvāra līdz aprīļa beigām tiem iedzīvotājiem, kuru dabasgāzes gada patēriņš virs 250 kubikmetriem.

"Sazinājos, uzrakstīju jautājumu “Latvijas gāzei”, vai manā gadījumā arī tiek piešķirts šis atbalsts. Viņi atbildēja, ka, jā, ir piešķirts. Un šobrīd saņēmu pārskatu par iepriekšējo gadu. Un pārskatā es neredzu, kur tad ir tā daļa. Tad rodas tāds jautājums, kur tas atbalsts parādās."

Saņemtajā dokumentā Ilze saskata pamatīgu skaitļu rēbusu un dažādas summas, taču konkrētus ciparus, cik tad plati valsts pavērusi maciņu ikšķilietes gadījumā, pat ar lupu neatrast.

”Latvijas gāze” Mājsaimniecību departamenta vadītājas vietniece Sintija Aire gan uzsver, ka klientiem maijā esot nosūtīts pārrēķins, kurā tad arī atrodama informācija, kāds atbalsts piešķirts. Tiesa gan, klientiem jāiedziļinoties pārskata datos, proti, jāatrod konkrētie dati un pašrocīgi jāveic matemātiskas darbības, tādējādi arī tiekot pie piešķirtā atbalsta summas…

Ilze gan uzskata, ka šādas matemātiskās darbības un dziļāka datu analīze klientiem nebūtu jāveic.

Gāzes piegādātājs apliecina, ka Ilze nebūt nav vienīgais klients, kas vērsies uzņēmumā, lūdzot sniegt saprotamākus datus. Uzņēmuma pārstāve sola līdz jūnija beigām klientiem nosūtīt jaunākos pārrēķinus ar pielikumu, kurā būs norādīts saņemtais atbalsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas