Izskan jauna informācija Preiļos nogalinātās grūtnieces lietā

tautaruna.lv 20.jūnijs 2022, 14:30
 
F64
Jau vēstīts par traģisko Preiļu iedzīvotājas Kristīnes likteni. Viņa mira no varmākas rokas un, iespējams, tikai viena “uz papīra” uzlikta sūdzība būtu palīdzējusi tikt vaļā no agresīvā dzīvesbiedra. Pašvaldība saka – neviens iesniegums nav saņemts, vēsta raidījums "Degpunktā".

Maija beigās sociālajā dzīvoklī uziets 30 gadus vecās Kristīnes līķis. Aizdomas turamais, kas līdz nāvei piekāva upuri, ir viņas dzīvesbierds, 41 gadu vecs vīrietis. Nogalinātā bija bērniņa gaidībās un pēc viņas māsas teiktā, līdz dzemdībām bija palikuši vien pāris mēneši.

Tieši māsa, kas ir satriekta par radinieces bojājēju, gribēja publiski norādīt uz atbildīgo dienestu bezdarbību, kas pēc viņas teiktā varēja novērst potenciālus draudus, jo dienestiem bija ziņas par vardarbīgam attiecībam ģimenē, taču uz tām netika atbilstoši reaģēts.

Par spīti māsas apgalvojumiem par regulārajām varmākas upura vizītiem pašvaldībā, Preiļu novada pašvaldības Labklājības pārvalde šo informāciju apstirpināt nevar:

“Kristīne nebija vērsusies sociālajā dienestā pēc sociālās palīdzības, viņa nebija sociālā dienesta kliente, kā arī nebija sociālā dienesta redzeslokā. Sociālie darbinieki apliecina, ka Kristīne vienīgi bija redzēta nākot pēc humānās palīdzības drēbēm, kas ir pieejamas sociālajā dienestā, bet nekad nebija izteikusi vēlmi, lai A [uzvārds cenzēts] šķirtu no ģimenes, kā arī nav ievērojuši, ka Kristīnei būtu zilumi. Arī no radiem vai māsas [vārds cenzēts] sociālais dienests nav saņēmis ziņojumu par konfliktiem, kas skartu Kristīni [uzvārds cenzēts]. Arī radi nav vērsušies ne mutiski, ne rakstiski par iespējamo vardarbību.”

Arī Preiļu novada bāriņtiesa noraida Kristīnes māsas apgalvojumus par neatbilstošu rīcību. Iestāde sniedz atbildi, ka saistība ar problēmam konkrētajā ģimenē, bāriņtiesā nav saņemts un nav reģistrēts neviens iesniegums, taču ja būtu - reākcija sekotu nekavējoties un tiktu pieaicināta arī policija, apgalvo bāriņtiesas priekšsēdētāja.

“Sižetā minētā persona nav griezusies Preiļu novada bāriņtiesā, kā arī nav griezušies pēc palīdzības viņas radi. Līdz ar to mēs nevarējam sniegt viņai nekādu palīdzību. Ja viņa būtu griezusies - noteikti mēs viņai izstāstītu visus iespējamos variantus, kur viņa varētu saņemt palīdzību, tas varētu būt gan krīzes centrs, gan griezties Valsts policijā, gan saņemt rehabilitācijas pakalpojumus. Mēs droši vien no savas puses palīdzētu viņai sakārtot pagaidu aizsardzību pret vardarbību, kaut viņa nebija mūsu redzeslokā un nav bāriņtiesas kliente,” saka Preiļu novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Natālija Rinča.

Par vardarbību ģimenē netika ziņots arī policijai, norāda Preiļu iecirkņa priekšnieks Aigars Salenieks,. Varmāka, kuram jau ir piemērots apcietnājums, gan ir ar bagātu kriminālo pagātni un pēdējo sodu izcietis šogad.

“Aizdomas turētais iepriekš vairākas reizes ir tiesāts par zādzībām, laupīšanu un narkotisko vielu glābāšanu. Pēdejo reizi no ieslodzījuma vietas vīrietis atbrīvojās vien šī gada 11. aprīlī. Ģimene, kurā notika slepkavība, iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā par iespējamajiem ģimenes konfliktiem. Ne pati mirusī, ne kāds no viņas radiniekiem nebija vērsušies policijā ar iesniegumu par vardarbību vai draudiem. Minētais kriminālprocess par slekpavības faktu ir nodots izmeklēšanai pēc piekritības Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas birojam,” saka Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa priekšnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas