Kā Ukraina reaģē uz paziņojumu par Eirovīzijas atcelšanu tajā?

tautaruna.lv 20.jūnijs 2022, 12:13
 
Reuters/Scanpix/Leta
Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko norādījis, ka Ukraina nostādīta "fakta priekšā", nedodot iespēju apspriest citus variantus par konkursa organizēšanu, raksta "Focus".

Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrija reaģējusi uz paziņojumu, ka Ukraina nākamgad nevarēs uzņemt Eirovīziju.

"Ukraina nepiekrīt šāda lēmuma pieņemšanas būtībai - kad mēs tiekam nolikti fakta priekšā, neapspriežot citus variantus," savā Telegram kanālā teicis ministrs O. Tkačenko. Ministrija uzskata, ka ir pamats turpmākām sarunām, lai rastu kopīgu risinājumu, kas apmierina visas puses.

Viņš atzīmē, ka ukraiņi godprātīgi uzvarēja Eirovīzijā 2022 un izpildīja nepieciešamos nosacījumus konkursa norises Ukrainā koordinācijas procesam noteiktajā termiņā, proti, "sniedza atbildes un garantijas par drošības standartiem un iespējamām konkursa norises vietām".

Tāpat O. Tkačenko norāda, ka Eirovīzijas 2023 rīkošana Ukrainā ir spēcīgs signāls visai pasaulei, ka tā šobrīd atbalsta Ukrainu un ministrija pieprasīs mainīt šo lēmumu.

Jau vēstīts, ka Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) piektdien paziņoja, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja, kara plosītā Ukraina, nespēs nākamgad sarīkot konkursu. Viņš piebilda, ka tiek izskatīts jautājums, vai konkursu varētu rīkot otrās vietas ieguvēja Lielbritānija.

"Ņemot vērā pašreizējos apstākļus, [Ukrainas raidsabiedrība UA] nevar izpildīt drošības un norises garantijas, kas raidsabiedrībai ir jāsniedz, lai uzņemtu, organizētu un producētu Eirovīzijas dziesmu konkursu," paziņojumā skaidroja EBU.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:14

Jaunākās diskusijas