Vai vīns tiešām ir veselīgs? Zinātnieki atklāj pārsteidzošu faktu

tautaruna.lv 5.jūnijs 2022, 18:43
 
pexels.com
Ārsti un citi veselības nozares eksperti izceļ, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību. Šim apgalvojumam piekrīt ikviens eksperts, tomēr mērenās robežās alkohols var sniegt arī savā ziņā labumu, ziņo "Eat This, Not That".

Pavisam nesen ASV notika vērienīga medicīnas konference, kuru rīkoja Amerikas Sirds asociācija ("American Heart Association's Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Health Conference 2022").

Konferences laikā eksperti atzina, ka pētījumā ir pierādīts tas, ka mērens alkohola daudzums var samazināt 2. tipa diabēta attīstības risku.

Ne visi alkohola veidi var sniegt labumu veselībai. Vispozitīvākā ietekme ir vīnam. Tomēr eksperti izceļ, ka vien ar alkoholu neizdosies uzlabot savu veselības stāvokli, nepieciešams piekopt veselīga dzīvesveida pamatus - sportot un ēst veselīgi.

"Alkohola ietekme uz veselību ir kā koks ar diviem galiem," pauž pētījuma autors, biostatistikas analītiķis Hao Ma. Viņš atzina, ka no vienas puses tas var sniegt labumu veselībai, bet no otras puses daudz slikta. Tas ir atkarīgs no tā, cik liels ir alkohola patēriņš.

Runājot par to, kā alkohols (īpaši vīns) ir saistīts ar mazāku risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu, zinātniece, dietaloģe Dana Ellis Hunnesa min, ka, iespējams, vīnā esošie polifenoli atstāj pozitīvu ietekmi uz vielmaiņu un samazina glikozes līmeni asinīs.

Eksperti izceļ, ka sievietēm dienas laikā ieteicams izdzert vienu glāzi vīna (tieši ēdienreizes laikā), savukārt vīriešiem ieteicams dienas laikā (pie maltītes) nelietot vairāk kā divus dzērienus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas