Bilu Geitsu vaino pērtiķu baku vīrusa izplatībā

tautaruna.lv 5.jūnijs 2022, 4:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Sazvērestību teoriju piekritēji uzskata, ka "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss kopā ar PVO pelna naudu no slimībām. Vēl 2021. gadā uzņēmējs brīdināja pasaules valdības par iespējamām baku infekcijām bioteroristu dēļ, raksta Medialeaks.

Twitter lietotāji rada teorijas par pērtiķu baku vīrusa izplatību. Pēc sazvērestības teorētiķu domām, Bils Geitss par slimību zinājis jau iepriekš - 2021. gada novembrī uzņēmējs intervijā brīdināja pasaules valdības par nākotnes pandēmijām, kas saistītas ar bakām. "Iespējams, ka PVO līmenī pandēmijas darba grupai, kas veic uzraudzību un faktiski vada tā saucamās "mikrobu spēles", būs vajadzīgs aptuveni miljards dolāru gadā," toreiz teica Geitss.

Komentētāji internetā izteikušies, ka miljardieris ir tieši saistīts ar infekcijas izplatību.

Kā uzskata platformas lietotāji, Bils Geitss kopā ar PVO izplānojis vēl vienu pandēmiju, lai kontrolētu pasaules iedzīvotāju skaitu un palielinātu personīgo kapitālu, raksta Medialeaks.

Pērtiķu bakas ir reta vīrusu izraisīta infekcijas slimība, kura visbiežāk sastopama Centrālāfrikas un Rietumāfrikas valstīs.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ziņo, ka kopš maija sākuma Austrālijā, Eiropā un Ziemeļamerikā konstatēti nepilni 200 inficēšanās un iespējamas inficēšanās ar pērtiķu bakām gadījumi. Tas raisījis bažas par slimības strauju izplatību pasaulē.

Lai gan pērtiķu bakas ir zināmas 40 gadus, PVO norāda, ka šī ir pirmā reize, kad vienlaikus inficēšanās gadījumi fiksēti vairākās valstīs un cilvēku vidū, kuri nav ceļojuši uz endēmiskajiem reģioniem Āfrikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas