Kāpēc labāk ir atteikties no alus dzeršanas pavisam?

tautaruna.lv 5.marts 2022, 18:48
 
Dāvis Ūlands/F64
ASV ārsti un uztura speciālisti nosaukuši piecus ieguvumus veselībai pēc atteikšanās no alus, vēsta "Eat This, Not That!"
Amerikāņu uztura eksperti uzskata, ka atteikšanās dzert alu var palīdzēt atbrīvoties no vēdera uzpūšanās, zaudēt svaru, uzlabot aknu darbību, uzlabot miegu un apziņas procesus.

Ārsts Džošs Eks skaidroja, ka alus izjauc labvēlīgo baktēriju līdzsvaru zarnās un kairina tās, kas var izraisīt gremošanas traucējumus un līdz ar to vēdera tauku veidošanos. Turklāt, regulāri nedzerot alu, priekšrocība būs aknu darbības normalizēšana. Aknas būs atbrīvotas no alkohola pārstrādes, tādejādi efektīvāk šķels toksīnus un citas kaitīgas vielas.

Uztura speciāliste Kerija Glāsmane atgādina, ka alkoholu saturošie dzērieni, tostarp alus, satur daudz tukšo kaloriju, kas veicina svara pieaugumu. Ja cilvēks vēlas notievēt, viņam līdz minimumam jāsamazina tukšo kaloriju patēriņš.

Ārsts Frenks Lipmans apgalvo, ka alkohols izjauc dabiskos miega ciklus. Viņaprāt, pat ar diviem dzērieniem dienā var pietikt, lai izjauktu 24 stundu miega ciklu un izraisītu bezmiegu. Taču alus to veicina vēl vairāk, jo to parasti dzer diezgan daudz, un naktīs cilvēks var vēl biežāk pamosties, lai dotos uz tualeti.

Turklāt cilvēkam, kurš regulāri lieto alu, var rasties problēmas ar garīgo skaidrību. Pēc neirofizioloģes Susannas Gazdas domām, būtība ir ne tikai dzēriena reibinošajā efektā, bet arī tajā, ka ražošanas laikā tajā var nokļūt toksīni un smagie metāli. Lai gan parasti alū tādu ir maz, daži cilvēki ir jutīgi pret tiem un var saskarties ar problēmām, sākot no galvassāpēm līdz atmiņas traucējumiem un citām negatīvām sekām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:55

Jaunākās diskusijas