Ķengaragā veic neparastu glābšanas operāciju; VUGD neizdodas palīdzēt

tautaruna.lv 5.marts 2022, 20:30
 
Anita Vaivode/F64
Pīle izglābj gulbi no drošas nāves – tāds ir rezumējums šim stāstam, taču – kā līdz šādam iznākumam situācija nonāca un kāpēc putna glābšanā tika iesaistīti pat ugunsdzēsēji, stāsta raidījums "Degpunktā".

Šonedēļ Ķengaraga iedzīvotāji, barojot gulbjus, pamanīja starp tiem vienu putnu ar knābī ieķērušos makšķernieku vizuli. Vietējie steigšus devās palīdzēt un kopīgiem spēkiem centās izvilnāt gulbi krastā ar maizes palīdzību, kā arī uz notikuma vietu tika izsaukti ugunsdzēsēji.

Kamēr ugunsdzēsēji kopā ar iedzīvotājiem centās izvilināt krastā cietušo gulbi, pārējie putni to, šķiet, sargājot, dzina atpakaļ uz Daugavu. Līdz ar to ugunsdzēsējiem notvert novārgušo putnu sagādāja grūtības.

Tika noskaidrots, ka šis nav pirmais ziņojums par konkrēto gulbi - jau vairākkārt par to ticis ziņots glābšanas dienestam.

Pēc neveiksmīgiem stundu ilgiem mēģinājumiem izvilināt gulbi krastā ugunsdzēsēji pameta notikuma vietu, taču kāds apņēmīgs iedzīvotājs palika un turpināja glābēju iesākto, līdz pamanīja turpat blakus putnam kādu bezbailīgu pīli, kura centās nozagt no novārgušā gulbja maizi. Starp putniem izcēlās ķīviņš, un, plūcoties, par maizes gabalu, pīlei izdevās vienu gabalu saķert, bet kopā ar jau minēto traucēkli - vizuli. Rezultātā tas tika izrauts no gulbja knābja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas