Covid-19: vakcīnu efektivitāte bērnu vidū strauji samazinājusies omikrona laikā

tautaruna.lv 5.marts 2022, 19:13
 
Pixabay
Saskaņā ar jaunajiem Ņujorkas štata Veselības departamenta datiem, Pfizer / BioNTech Covid-19 vakcīnu efektivitāte bērniem strauji samazinājās Omicron pieauguma laikā, īpaši bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, taču tā joprojām aizsargāja pret smagām slimībām, ziņo portāls "CNN.com".

Viena mēneša laikā pēc pilnīgas vakcinācijas Pfizer injekciju efektivitāte pret Omicron varianta izraisītu infekciju samazinājās no 68% līdz tikai 12% jaunākajiem bērniem, kuri ir tiesīgi saņemt vakcināciju: 5 līdz 11 gadus veci.

"Dati nepārsteidz, jo vakcīna tika izstrādāta, reaģējot uz agrāku Covid-19 variantu, " Ņujorkas štata veselības komisāre Dr. Mērija Baseta teica paziņojumā, kas publicēts tiešsaistē.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka vakcinācija joprojām ir ieteicama ikvienam no 5 gadu vecuma, tostarp bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam. Šie dati arī parāda, ka Covid-19 vakcīnas samazina smagākas saslimšanas un hospitalizācijas risku bērniem no 5 līdz 11 gadu vecumam, un es mudiniet vecākus un aizbildņus pēc iespējas ātrāk konsultēties ar savu pediatru par bērnu vakcinēšanu un, ja tas ir piemērots, vakcināciju, " uzsvera komisāre.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas