Ukrainas uzņēmējs atklāti par notiekošo: Armija vienkārši pārsteidz

tautaruna.lv 5.marts 2022, 12:45
 
Ekrānšāviņš no video
Kad sāk naktī gaudot trauksmes sirēnas, jābūt gatavam saģērbties 30 sekundēs un minūtes laikā būt bumbu patvertnē. Tāda pieredze ir Kijevas iedzīvotājam Igoram Koroļenko. Viņš ir uzņēmējs, kurš darbojas aviācijas nozarē. Pēc tautības krievs, ar ģimenes saknēm Krimā, bet nešaubīgs Ukrainas patriots, vēstīja LTV Pasaules panorāma.

“Manam tēvam ir pāri 80 gadiem un, kad bija iespēja atstāt Kijevu, viņš teica: “Mēs pārcietām fašistus 1941. gadā un pārdzīvosim arī tagad. Cilvēku noskaņojums ir ļoti kaujiniecisks,” uzsver Igors.

“Sākumā bija tiešām bail. Saku jums godīgi. Bet ukraiņi ir tādi cilvēki, kam sākumā ir bail, pēc tam “pie kājas”, bet pēc tam paliek bail visiem, kas mums stājas ceļā.”

“Jūs jau redzat, kas notiek ar krievu karavīriem, kuri atbrauca uz Kijevu kā pastaigā. Un kas notiek ar slaveno krievu armiju un baltkrievu armiju.”

Koroļenko ir lepns par Ukrainas armijas kaujas garu un spēju pretoties iebrucējiem.

“Viss ir normāli, ņemot vērā, ka tas ir karš. Ja ņem vērā, ka mums ir uzbrukusi viena no pasaulē lielākajām armijām un mēs līdz šim esam noturējušies.”

“Mūsu armija vienkārši pārsteidz. Mēs jau domājām, ka tā ir stipra, ka tur ir lieliski puiši. Bet tas, ko viņi dara - tas ir brīnums! Viņi ir kaut kādi neuzvaramie un bezbailīgi. Es domāju, kad šis beigsies, dzimtenes aizstāvis - kareivis un virsnieks - būs pieprasītākās profesijas Ukrainā. To, kāds prestižs un nozīme tām ir - to mēs beidzot esam sapratuši.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas