Skandāls! Modes mākslinieku Dāvidu iesūdz tiesā

tautaruna.lv 5.marts 2022, 2:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Modes mākslinieks Dāvids saskāries ar kaprīzu un neapmierinātu klientu un ticis pat iesūdzēts tiesā, vēstīts Jura Vaidakova materialā "Dāvidu iesūdz tiesā. Uzšuvis pārāk smagu žaketi" izdevumā "Kas Jauns".

Pirms mēneša notika tiesvedība pret individuālo komersantu "Davids" jeb Romanu Andrejevu par vienkāršotu parāda piedziņu - tiesā vērsās kāds neapmierināts klients.

Tagad Dāvids atklāj, ka saņēma tiesas izrakstu, ka prasība atsaukta. Lieta izbeigta, jo visu nomaksājis jau sen pirms tiesas. Viņš uzsakata, ka patiesībā cietējs ir viņš, jo aizskarta gan viņa cieņa un gods, gan viņš cietis materiālus zaudējumus kaprīza klienta dēļ.

Šīs jezgas pamatā ir pirms diviem gadiem noslēgtais līgums - klients pie Dāvida pasūtījis uzvalku kāzām, samaksājis 350 eiro avansu un vienojies par pasūtījuma izpildes laiku.

Panākta vienošanās par samta žaketi ar melnām, klasiskām biksēm, taču tad klients atsūtīja ziņu, ka savu žaketi salīdzinājis ar veikalos nopērkamajām un secinājis, ka viņa žakete ir pārāk smaga un, viņaprāt, tai izmantotais audums esot sliktas kvalitātes.

Dāvids gan telefonsarunā ar klientu esot mēģinājis paskaidrot, kāpēc šī žakete šķiet smagāka par citām, gan piedāvājis uzšūt žaketi no vieglāka auduma, taču klients atteicās no pasūtījuma un pieprasīja atpakaļ jau iemaksāto avansu.

Klients apvainojis Dāvidu, ka viņš šo uzvalku vispār nav piegādājis, uzrakstījis sūdzību Patērētāju tiesību aizsardzības centram un vērsies tiesā, pieprasot Dāvidam atmaksāt saņemto avansu, kā arī kavējumu naudu un tiesvedības izdevumus.

Tad kāpēc Dāvids pats nevērsās tiesā par neslavas celšanu, kā arī nepieprasīja klientam samaksāt par izpildīto darbu? “Man bija tāda doma, bet tad sapratu, ka tiesvedībā ieguldītais laiks un līdzekļi nav tā vērti. Lai gan juristi teica, ka būtu tiesā uzvarējis, es likos mierā. Jo ne velti ir tāds teiciens - ja ar cūkām kaujas, pats ar sūdiem novārties! Bet nepārprotiet, es nežēlojos un nepataisu sevi par cietēju. Vienkārši man šī situācija sarūgtināja, taču esmu pieņēmis, ka dzīvē tā gadās,” atbild Dāvids, kurš klienta prasības apmierinājis jau pirms noliktās tiesas sēdes, samaksājot visu viņa prasīto.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas