Eilands izteiksmīgi atbild Gobzema kritikai par koncertu "Ukrainas brīvībai"

tautaruna.lv 5.marts 2022, 10:31
 
Vladislavs Proškins/F64
Mūziķis Ralfs Eilands sociālajos medijos atbildējis Alda Gobzema kritikai par Ukrainas atbalstam veltīto koncertu pie Kongresu nama, daloties ar sava ukraiņu drauga sacīto, kurš, kā atklāj mūziķis, tobrīd atradies bumbu patvertnē.

Kā zināms, 25. februārī pie Kongresu nama Rīgā bija koncerts Ukrainas atbalstam - " Ukrainas brīvībai". Jau vēstīts, ka A. Gobzems sociālajos medijos kritizēja koncerta organizatorus, norādot, ka, viņaprāt, tas bijis "amorāls".

Mūziķis R. Eilands atbildējis politiķa kritikai, publiskojot, kā pats norāda, sava ukraiņu drauga Vovas, kurš tobrīd atradies bumbu patversmē, balss ierakstu.

"Vēlos vēlreiz izteikt milzīgu paldies visiem, kuri iesaistījās koncerta “Ukrainas brīvībai” realizācijā! Nu jau mūsu visu ukraiņu draugs Vova deva ziņu, ka Latvijas signāls par to, ka esam par Ukrainas brīvību, brīvību kā tādu, demokrātiju un Ukrainas neatkarību, ir sadzirdēts. Mūsu brīvības manifests tika atspoguļots BBC ziņās, kā arī vakardien man zvanīja uzdot jautājumus par notikumu žurnālists no Francijas.

Diemžēl ir jāparunā arī par nepatīkamo… Par šiem notikumiem pavisam noteikti stāstīs mūsu bērniem nākotnes vēstures stundās, norādot arī to kurš kurā pusē bija. Redzot, ka civilizētā pasaule izvirza aizvien stingrākas sankcijas pret diktatora Vladimira Putina režīmu, es priecātos, ja tiktu ieviestas arī iekšējās Latvijas sankcijas pret jebkuru cilvēku, neatkarīgi no viņa darbības sfēras, kurš ir acīm redzama Kremlim pietuvināta vai pērkama persona. Neļausim kaut kādiem kangariem no iekšienes graut mūsu valsti! #StandWithUkraine," pie publiskotā audio ieraksta sociālajā vietnē Instagram raksta mūziķis.

Jau vēstīts, ka A. Gobzems sociālajos medijos izteicās: "Man liekas, tas koncerts pie Kongresu nama bija reāli amorāli. Demonstrācijas, karogi, plakāti ir pareizi, koncerts, lai Staķis var uztaisīt selfijus un atcerēties tautas vienotību barikāžu laikā tad, kad Kijevā sprāgst lādiņi, manuprāt, ir nepareizi”.

Politiķim atbildi parādā nepalika arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis a, kurš šoreiz atbildējis bez diplomātijas: “Gobzem, vienkārši atpi******”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:49

Jaunākās diskusijas