Eksperts iesaka, kādu pārtiku likt ārkārtas gadījumu somā

tautaruna.lv 5.marts 2022, 15:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Kaspars Krafts/F64
Katastrofu medicīnas eksperts Mārtiņš Šics kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentēja, kādu pārtiku likt ārkārtas gadījumu somā.

M. Šics saka, ka ārkārtas gadījumu somā jāliek "viss, ko mēs ēdam".

Viņš norāda, ka somā esošajiem pārtikas produktiem vēlams jābūt viegliem un tādiem, kurus var pagatavot, aplejot tos ar siltu ūdeni. Svarīgi ir, lai līdzi būtu arī ūdens.

Viņš arī atzīmē, ka somā bez pārtikas jābūt zālēm ikdienas vajadzībām un pirmās palīdzības medikamentiem - saitēm, zālēm pret sāpēm u.c.

Esot mājās, arī janodrošinās ar pārtikas produktiem, kas kalpos ilgstoši, ja rodas situācija, ka nevar mitekli pamest.

"Speķis, sāls, kartupeļi, putraimi, milti, olas, olu pulveris, kaut kādi konservi un cilvēks var izdzīvot arī 10 dienas," pauž ārsts.

Jau vēstīts, ka, atsaucoties uz iedzīvotāju jautājumiem par šī brīža drošības situāciju Eiropā un Latvijā, Aizsardzības ministrija (AM) vēlreiz aicina iedzīvotājus iepazīties ar "72 stundu" bukletu, kurā apkopota praktiska informācija un padomi par sagatavošanos dažādām krīzes situācijām.

AM uzsver, ka Latvijai patlaban nav tiešu militāru draudu, taču, ņemot vērā saspīlēto drošības situāciju Eiropā saistībā ar Krievijas bruņoto spēku pastiprināto klātbūtni Baltkrievijā un pie Ukrainas robežām, iedzīvotāji var būt mierīgāki, apzinoties, ka ir sagatavojuši krīzes gadījumu somu.

Saite uz bukletu - https://www.sargs.lv/lv/buklets-ka-rikoties-krizes-situacija

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas