Uzmanies! Atklāj bīstamu faktu par arbūziem

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 10:11
 
Tass/Scanpix/LETA
Krievijas uztura speciāliste Marija Rozanova intervijā "Moskva 24" atklāja kādu arbūza cienītājiem noderīgu padomu par arbūza sēkliņām. Pēc viņas teiktā, ēdot arbūzu kopā ar sēklām, var rasties gremošanas traucējumi.
Speciāliste skaidroja, ka norijot veselas, sēklas visbiežāk netiek sagremotas to cietā apvalka dēļ. "Ja jūs nejauši norijat dažas sēklas, tad nekas briesmīgs nenotiks, bet lielos daudzumos tās var izraisīt gremošanas trakta aizsērēšanu un dažu patoloģiju attīstību," viņa teica.

Rozanova piebilda, ka dažiem cilvēkiem kategoriski nevajadzētu norīt arbūzu sēklas. Pēc viņas teiktā, tas galvenokārt attiecas uz bērniem līdz trīs gadu vecumam. Arī grūtniecēm jābūt uzmanīgām ar arbūziem, jo ​​sēklas palielina iespējamo alerģiju risku.

Uztura speciāliste uzsvēra, ka arbūzu sēklas satur aminoskābi citrulīnu, kas cilvēka organismā sadalās līdz ar amonjaka izdalīšanos. "Veseliem cilvēkiem tas nav nekas briesmīgs, bet dažu urīnceļu slimību klātbūtnē un attīstoties citrullinēmijai, var tikt nodarīts būtisks kaitējums veselībai," viņa sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:49

Jaunākās diskusijas